Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Ook Samsung niet blij met naam 'Galaxy S2 Plus'

Door: Dennis de Vries | 11 januari 2013 11:34

De Samsung Galaxy S2 verdwijnt uit de winkels en moet plaats maken voor de Samsung Galaxy S2 Plus. Wat er zo 'plus' aan is? Dat weet ook Samsung niet. "We staan niet helemaal achter die naamvoering".

Met de lancering van de Samsung Galaxy S2 Plus deze week zaait Samsung verwarring. Niet alleen bij de gebruikers, maar ook bij zichzelf. "Wij staan ook niet echt achter de naamgeving", verklaart Michel van Drune van Samsung. "Zeker niet omdat de Plus-versie toch op het gebied van hardware wat...tsja...minder is."

Waar zit nu de onduidelijkheid? De naam Samsung Galaxy S2 Plus suggereert dat het om een verbeterde versie van de Samsung Galaxy S2 gaat. Misschien met een snellere processor of iets dergelijks, zoals destijds met de Samsung Galaxy S Plus. Maar het tegendeel blijkt waar. Er is één groot verschil: de Plus-versie heeft de helft minder opslaggeheugen, 8GB. Dat kunt je niet echt 'Plus' noemen. "Wij staan ook niet echt achter de naamvoering", verzucht van Drune, verantwoordelijk voor de logistiek bij Samsung. "Dat is wereldwijd bepaald." Maar hij erkent dat het vreemd overkomt.

Galaxy S2 gaat er uit
Met de komst van de Samsung Galaxy S2 Plus gaat de Samsung Galaxy S2, ooit bekroond tot Beste Product van 2011, er defintief uit. Hij is end of life, zoals dat zo mooi heet. "We gaan niet de S2 en de Plus-versie naast elkaar in de winkel voeren", zegt van Drune. De originele Samsung Galaxy S2 krijgt nog wel een update naar Android 4.1 Jelly Bean. Het is nog onduidelijk wanneer dat precies gaat gebeuren, er is al wel een onofficiële versie gelekt.

Wij staan ook niet echt achter de naamvoering. Dat is wereldwijd bepaald"

De Samsung Galaxy S2 Plus is net als de eerdere Galaxy S2 voorzien van dezelfde 1,2Ghz dual-core processor, 1GB aan werkgeheugen, eenzelfde 4,3 inch Super AMOLED plus beeldscherm en een 8 megapixel camera. Het geheugen is dus gehalveerd, van 16 naar 8GB. Maar ter compensatie kan de Galaxy S2 Plus wel overweg met MicroSD kaartjes tot 64GB. En hij draait natuurlijk op Android 4.1 Jelly Bean, waarbij het toestel is voorzien van de nieuwe interface zoals we die kennen van de Samsung Galaxy S3. En eerlijk is eerlijk, dat levert dus ook de bijbehorende nieuwe functies als Smart Stay, Direct Call en Pop up Play op.

Samsung Galaxy S2 Plus kopen?
**Update: Samsung heeft inmiddels bevestigd dat de Samsung Galaxy S2 Plus inderdaad een adviedprijs van 399 euro krijgt. Poeh hee!**
Over de prijs en beschikbaarheid is nog veel onduidelijk. Androidworld.nl heeft van Samsung gehoord dat de adviesprijs 399,- euro wordt, wat flink boven de huidige verkoopprijs van de originele Samsung Galaxy S2 ligt. Maar volgens van Drune is dit niet juist. de Plus wordt goedkoper, hoeveel is nog niet duidelijk. Wel weet hij dat eerst de zwarte variant te koop is, de witte volgt later. Ergens in de tweede helft van februari is het toestel te krijgen.

Deel dit bericht:
Tags