Volg ons
Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Uitbrakken met autocue, oude computers en DIY-tech

door Dennis de Vries
Deel dit bericht:

Het weekend is weer ten einde, en wij warmen in de kelder van BesteProduct.nl onze handen aan een kopje koffie. Ondertussen bespreken we, opvallend soepel en welbespraakt, het laatste technieuws. Wat is er precies gaande?

  • Vorige week werd Ger getroffen door een aanval van melancholie. Hij haalde zijn oude computer onder het stof vandaan en schreef er prompt een column over. Daarbij raakte hij een gevoelige snaar, want er kwamen flink wat verhalen los onder onze kijker. Van 40MB harde schijven tot 66Ghz processoren, we zagen het allemaal voorbij komen.

  • Het korte nieuws van deze week bestaat uit een platte tablet, een slimme Nederlandse techsite, een clouddienst onder de loupe van de FBI, een koopje bij Microsoft en verwisselbare covers op een telefoon maar dan hip.

Een sinaasappelkistje en een stuk glas, iPad er in, teleprompter-app er op en klaar is Kees

  • Een stukje professionalisering bij BesteProduct.nl. Dit is de eerste keer dat we werken met een Autocue! We horen graag hoe je het vindt gaan. En omdat we het zelf wel grappig vinden om ermee te experimenteren, hebben we 'm helemaal zelf gemaakt. Tenminste...Stef heeft dat gedaan. Van een sinaasappelkistje en een stuk glas. iPad er in, teleprompter-app er op en klaar is Kees. Check de video om te zien hoe dat er uit ziet. Zelf ook eens proberen? Wij hebben deze tutorial gevolgd en er een eigen draai aan gegeven. Dat het werkt is in ieder geval een feit: deze Uitbrakken is daar het levende bewijs van.

  • Het is heus niet de enige DIY-projectje hier op de redactie. Zo filmen we al onze reviews door een kartonnen doos met een klein gaatje er in. Zo hebben we een cameratrolley om de camera soepele bewegingen te laten maken. Gemaakt van een klein skateboard en een oud statief. Werkt prima.

  • Zo nu en dan filmen we ook wel eens low-budget. Zo is het wel eens voorgekomen dat we de mogelijkheid krijgen om een preview van een gloednieuw toestel op te nemen, zonder dat we de camera bij ons hebben. Dan pakken we gewoon de telefoon, zoals met de eerste kennismaking met de Alcatel OT-995 (gefilmd met de iPhone 4S) en de Nokia 808 PureView (gefilmd met de Nokia 808 Pureview). Het kan mooier, zo bewees cameraman Johan Dijkstra. Hij flanste in een middagje een professionele, korte speelfilm in elkaar volledig gefilmd met....de iPhone 5. Kijktip.
Producten genoemd in dit artikel
Apple iPhone 4S
Geen prijzen
Nokia 808 PureView
Geen prijzen
Apple iPhone 5
Geen prijzen