Wouter Waayer
Wouter Waayer
Redacteur

Gooi de Samsung HMX-W350 maar weg

Door: Wouter Waayer | 23 januari 2013 12:39

De Samsung HMX-W350 kan wel een stootje hebben. Dat is maar goed ook, want de beeldkwaliteit is nogal wisselend.Wellicht gooit menigeen de camcorder daardoor gefrustreerd in een hoekje.

De Samsung HMX-W350 kan wel een stootje hebben. Dat is maar goed ook, want de beeldkwaliteit is nogal wisselend.Wellicht gooit menigeen de camcorder daardoor gefrustreerd in een hoekje.

Is het je ein-de-lijk gelukt een 1620 (zie onderstaand filmpje) op je snowboard te maken, blijkt dat je er op het filmpje van de Samsung HMX-W350 niets van kunt zien door onderbelichting. Mocht je vervolgens in een staat van razernij de camcorder in het ravijn willen gooien, in de hoop dat deze in duizend stukjes uit elkaar barst: dat gaat je waarschijnlijk niet lukken. De camcorder is namelijk stootbestendig. Je kunt de filmcamera van Samsung tot twee meter hoog laten vallen, zonder dat deze daaronder lijdt. Ook is de W350 waterdicht en stofbestendig. Filmen op de piste is dus geen probleem meer, al zijn de beelden niet altijd even duidelijk.


 Snowboarder doet 'een 1620': 4,5 omwentelingen, niet gefilmd met de Samsung HMX-W350

Digitale zoom, daar heb je eigenlijk helemaal niks aan

Filmkwaliteit
In de felle zon komt de Samsung HMX-W350 er nog wel mee weg. De kleuren zijn af en toe wat surrealistisch, maar daar valt mee te leven. Pas als het wat donkerder is, laat de action cam het echt afweten. Deze gefilmde onderwerpen worden vaag en de omgeving onderbelicht. Ook de zoommogelijkheden stellen teleur. Je kunt alleen maar digitaal inzoomen. "Daar heb je eigenlijk helemaal niks aan", zoals Willeke Machiels het in de videoreview treffend verwoordt. Schrale troost: de filmkwaliteit is nog steeds beter dan die van de meeste digitale fotocamera's in dezelfde prijsklasse

Beeldscherm
Gelukkig kun je de geschoten beelden wel direct terug kijken op je scherm. Mocht jouw 1620 nét mislukt zijn, dan kun je het nog eens over doen. Een beeldscherm op een camcorder is natuurlijk niet heel bijzonder. Toch hebben lang niet alle action cams dat, zoals de veel duurdere GoPro Hero 3. Het scherm komt ook goed van pas als je geheugenkaart vol is en daarom filmpjes moet wissen.

Specificaties en verkrijgbaarheid
De Samsung HMX-W350 heeft een 5 megapixel beeldsensor, waarmee je in Full HD kunt filmen. Je kunt er ook foto's mee maken, maar die zijn niet bijster goed. Je kunt met de sportscam tot vijf meter onderwater, met behulp van een bijgeleverde bumper blijft de W350 zelfs drijven. De camcorder kan tegen een val van twee meter hoog en is stof- en zandbestendig. Op het moment van schrijven kost de Samsung HMX-W350 170 euro. Hier vind je de actuele prijzen. Voor meer informatie lees je het volledige testrapport van de Samsung W350 of bekijk de video review hieronder.

Deel dit bericht:
Tags