Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Wat een week (deel 46)

Door: redactie-besteproductnl | 26 januari 2013 11:22

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening en die geven we dan ook graag. Wat viel ons afgelopen week allemaal op? 

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening en die geven we dan ook graag. Wat viel ons afgelopen week allemaal op? 
  • Je hebt fanboys en je hebt fanboys. Zelfs als het om Blackberry gaat. En ze zijn nog makkelijk op te hitsen ook, zo blijkt. Fansite Crackberry.com vroeg zijn lezers wat ze zouden doen om een toestel te winnen met het nieuwe besturingssysteem BB10. En terwijl de hoge heren van de fabrikant twijfelen of ze überhaupt nog wel toestellen moeten maken, ligt deze brave borst in de stoel bij de tattoo-boer. Het resultaat: een Blackberry 10-tatoeage. Oké fans, dat kunnen wij beter: wat zou jíj allemaal doen voor een Blackberry? Je kunt niets winnen, maar we zien het filmpje graag tegemoet.
     
  • Over Blackberry-tattoo's gesproken: het kan altijd erger

  • Economie was misschien nooit ons sterkste vak, maar hier snappen we dus niks van. Apple maakt zijn omzetcijfers voor het afgelopen kwartaal bekend. Record na record is gebroken. In drie maanden zijn 47,8 miljoen iPhones verkocht, het bedrijf maakt in een kwartaal 13 miljard dollar winst en heeft inmiddels 137 miljard dollar op de bank staan. Wat gebeurt er? Het aandeel keldert met 10%, analisten huilen dat hun uit de duim gezogen voorspellingen niet gehaald zijn en journalisten verdringen zich om wijsneuzerig te roepen dat de 'groei er uit is'. Het is ook nooit goed.
     

In oktober, november en december zijn er omgerekend 22.000 iPhones per uur verkocht. En da's best wel ziek veel.

  • Niet om de fanboy uit te hangen, maar gewoon even een bizar feitje naar aanleiding van bovenstaand bericht. In oktober, november en december zijn er omgerekend 22.000 (!) iPhones per uur verkocht. En da's best wel ziek veel. Dat dat duidelijk is.

  • Ondertussen gaat Apple ook nog eens - je gelooft het bijna niet - maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf ontdekte, na een aantal interne onderzoeken, dat er liefst 74 kinderen bij een leverancier werkzaam waren. Die waren met vervalste papieren aan het werk gezet door een Chinese tussenpersoon.

  • Kodak dood? Kodak leeft! Oké, weliswaar heeft het haar licentie verkocht en mag JK Imaging doen met haar 'Kodak'-digitale camera's wat ze wilt, maar het is in ieder geval goed nieuws voor de verstokte Kodak-fan. Het bedrijf zal vanaf het tweede kwartaal dit jaar camera's lanceren onder de Kodak-vlag. Een compacte systeemcamera zou onderdeel uitmaken van de plannen.
     
  • De naam Antigua en Barbuda zal je waarschijnlijk weinig zeggen, maar het is een klein eilandstaatje in de Caribische Zee. Vijf procent van de nog geen negentigduizend inwoners was werkzaam in de gokindustrie, maar die markt is ingestort sinds de Verenigde Staten besloot dat het land geen goksites meer mocht aanbieden. Nu heeft de regering van het eiland bedacht dat het een site in het leven gaat roepen waar muziek, films en software wordt aangeboden, zonder de Amerikaanse makers ervan te compenseren. Een wraakactie van David tegen Goliath. Wij moeten denken aan dat kleine Gallische dorpje dat dapper weerstand bood…
     
  • Spannond! Het gerucht gaat dat Google in mei wel eens zou kunnen komen met de X Phone, het eerste toestel dat compleet door de zoekmachinegigant wordt ontwikkeld. Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers van het bedrijf, sprak topman Larry Page over ‘telefoons die niet kapot horen te gaan als je ze laat vallen’. Dat werd door velen gezien als tipje van de sluier: zou de nieuwe Google-mobiel onbreekbaar zijn? Onze collega Ger de Gram, die menig telefoon de afgelopen jaren hij zijn handen liet donderen, hebben we in tijden niet zo enthousiast gezien.
     
  • Het einde van een era: Nokia stopt met het besturingssyteem Symbian. En dat stemt ons toch wel nostalgisch: we hebben immers in het verleden allemaal wel een telefoontoestel gehad dat erop draaide. Onze highscores bij Snake zullen nu de boeken ingaan als definitief.

 

Deel dit bericht:
Tags