Wouter Waayer
Wouter Waayer
Redacteur

Column: dagboek van een Apple-fanboy

Door: Wouter Waayer | 1 februari 2013 14:59

Ik heb het helemaal gehad met Apple! Dat hooghartige gedoe van Tim Cook komt me mijn strot uit. Hoog tijd dat Ik mijn hopeloos verouderde iPhone 4 inruil voor een shiny Android toestel.

Ik heb het helemaal gehad met Apple! Dat hooghartige gedoe van Tim Cook komt me mijn strot uit. Hoog tijd dat Ik mijn hopeloos verouderde iPhone 4 inruil voor een shiny Android toestel.

Het begon allemaal vlak nadat Apple de iPhone 5 met veel bombarie had aankondigd. Tijdens de perspresentatie struinde ik urenlang allerlei schimmige blogs af, opzoek naar nieuwe informatie. Na afloop bekeek ik braaf de keynote, zoals een ware fanboy betaamt. Zwijmelend luisterde ik naar spiritueel leider Tim Cook, die om de haverklap zoetsappige woorden als "it's amazing" en "it just works" uitkraamde. De zorgvuldig in elkaar gemonteerde reclamefilmpjes brachten mij in extase. Ik moest en zou de iPhone 5 hebben, direct wanneer deze in Nederland uitkwam. Tot die tijd kon ik alleen maar dromen van mijn lievelingetje.

De gebarsten bubbel
Helaas werd die droom al snel op barbaarse wijze verstoord. Het meedogenloze commentaar van mijn omgeving vloog me als zweepslagen om de oren. Want ik als Apple-liefhebber moest toch ook nageven dat de nieuwe iPhone gewoon een drol in de vorm van een gebakje was? Aanvakelijk ging ik daar als een ware krijger op oorlogspad tegenin. Met onweerlegbare argumenten als "maar hij is dunner" en "de achterkant is ook heel cool hoor", probeerde ik mijn rivalen te overtuigen van de kwaliteiten van de iPhone 5. Maar al snel gaf ik de hoop op. Want wie hield ik voor de gek? De iPhone 5 was niet meer dan een platgewalst aftreksel van zijn voorganger. Tim Cook's vers uitgepoepte kindje was op geen enkele manier innoverend.

Met mijn hart tot in mijn schoenen gezonken, liep ik schoorvoetend met een Samsung Galaxy SIII naar de kassa


Android is magisch
Met een scheef oog keek ik naar mijn collega's, die allemaal met een mammoettoestel inclusief bijbehorend megascherm op zak liepen. De een met nog meer kekke features dan de andere. Al watertandend zag ik hoe Ger met een stylus de meest verbazingwekkende handelingen verrichtte op zijn Samsung Galaxy Note II. Het leek wel magie. Treurig staarde ik naar beneden, waar mijn teleurstellende iPhone 4 lag. De glazen achterkant door enkele valpartijen compleet geruïneerd. En waarvan de grootste vernieuwing met de komst van besturingssysteem iOS 6, het nieuwe uiterlijk van de App Store was. Ik kon me niet langer verzetten. Het werd tijd om de feiten onder ogen te zien: Apple was nog maar een schim van het innovatieve bedrijf dat het ooit was.

De ingeving van bovenaf
Het Android kamp had mij eindelijk zover gekregen over te stappen naar hun kant. Met mijn hart tot in mijn schoenen gezonken, liep ik schoorvoetend met een Samsung Galaxy SIII naar de kassa. Ik wierp nog een laatste blik op de iPhone 5. De gepolijste aluminium rand schitterde in het TL-licht. Het uitgerekte Retina scherm lachte wulps naar mij. Zelfs het appeltje blonk als nooit tevoren. Één blik en ik was verkocht. Het leek alsof Tim Cook eigenhandig de iPhone 5 in mijn grijpgrage klauwen drukte. Ik kon er niets aan doen. Opeens had ik het zwarte juweeltje in mijn handen. Verafschuwd keek ik nogmaals naar het oerlelijke plastic monster van Koreaanse makelaardij. Toen wist ik het: ik ben en blijf een Apple-fanboy.

Deel dit bericht:
Tags