Wouter Waayer
Wouter Waayer
Redacteur

Kleurrijke iPod Touch is grijze muis

Door: Wouter Waayer | 1 februari 2013 17:13

Sommige iPhone gebruikers schreeuwen al jaren om meer kleurvarianten. De vijfde generatie iPod Touch heeft die nu gekregen. Maar ondanks het scala aan kleuren, is het Apple niet gelukt de mediaspler écht onderscheidend te maken. Wij vinden het een grijze muis.

Sommige iPhone gebruikers schreeuwen al jaren om meer kleurvarianten. De vijfde generatie iPod Touch heeft dat nu gekregen. Maar ondanks het brede scala aan kleuren, is het Apple niet gelukt de mediaspler écht onderscheidend te maken.

De iPod Touch is al jaren niets meer dan de equivalent van de iPhone, maar dan zonder belfunctie en een iets zachtere prijs. Bij de vijfde generatie is dat niet anders. Het verschil met de iPhone 5 is iets groter gemaakt, door de vijfde generatie iPod Touch uit te voeren in vijf verschillend kleuren. Daarnaast heeft deze iPod een 4 inch Retina scherm, is de mediaspeler dunner, lichter en sneller. Inderdaad, net als de iPhone 5.

72157632665468022

Grijs muisje
Bij de introductie van de iPhone 5 viel bij niemand de mond open van verbazing. Hetzelfde geldt voor de vijfde generatie iPod Touch. Ja, de olijke kleurtjes zijn leuk. Maar verder is de iPod Touch een grijze muis. De Touch doet wat alle andere mediaspelers doen. Overigens wel op een goede manier. Zo goed, dat de vijfde generatie iPod Touch behoort tot één van de beste mediaspelers op de markt. Dat komt mede door het besturingssysteem iOS 6, dat erg fijn werkt.

Earpods
Ook de bijgeleverde hoofdtelefoon draagt bij aan een prettige gebruikservaring. Deze zogenoemdeEarBuds werden gelijktijdig met de iPhone 5 geïntroduceerd. De oordopjes hebben een betere pasvorm dan hun voorganger, die bij de vorige generatie iPod Touch én de iPhone 4 werden geleverd. Daardoor merk je niet eens meer dat je ze in je oren hebt. Ook het geluid van deze hoofdtelefoon klinkt vele malen beter en lang niet zo schel. 

Wil je de uitgebreide test bekijken, lees de uitgebreide review. Of check de videoreview hieronder.

Deel dit bericht:
Tags