Koen Helder
Koen Helder
Redacteur

Samsung Series 5 Ultra Touch had kooptip wellicht verdiend

Door: Koen Helder | 5 februari 2013 17:02

Ik hinkte tijdens het testen van de Samsung Series 5 Ultra Touch een beetje op twee gedachten. Enerzijds dat het touchscreen zo goed werkte en dat het in combinatie met Windows 8 een fijne gebruikservaring opleverde. Anderzijds dat het apparaat een beetje power miste en wat aan de zware kant was.

Ik hinkte tijdens het testen van de Samsung Series 5 Ultra Touch een beetje op twee gedachten. Enerzijds dat het touchscreen zo goed werkte en dat het in combinatie met Windows 8 een fijne gebruikservaring opleverde. Anderzijds dat het apparaat een beetje power miste en wat aan de zware kant was. Nu, enige tijd later, blijf ik bij die mening. Ook een kooptip leek me destijds teveel van het goede, maar wat dat laatste betreft ben ik nu een beetje aan het twijfelen geslagen.

Laat mij dat laatste meteen even ophelderen. Deze ultrabook van Samsung met touchscreen heeft 3,5 ster gekregen. Helemaal niet slecht, maar tegelijkertijd nog wel wat ruimte tot verbetering. Een gebrek aan echt goede specificaties, een ietwat beperkt SSD-geheugen en een gewicht van 1,7 kg snoepen het apparaat de nodige puntjes af. Desondanks kan een apparaat met 3,5 ster een kooptip meekrijgen. En had ik de Lenovo ThinkPad Twist eerder dan deze Samsung getest, dan had het die misschien ook wel gekregen.

Even uitleggen
Het zit namelijk zo. Na het opnemen van de review van deze Ultra Touch, kreeg ik de Lenovo ThinkPad Twist mee naar huis. De Lenovo ThinkPad Twist is een vergelijkbaar apparaat. Vrijwel gelijke specificaties, touchscreen, Windows 8, etc. Grootste verschil zit hem in het feit dat het scherm van de Twist kan draaien om zo een tabletervaring na te bootsen. O ja, en het prijskaartje ligt een stuk hoger! Bovendien ervoer ik tijdens het gebruik van de Lenovo Twist de nodige irritatie. Irritatie die er niet was toen ik de Samsung gebruikte.

Een duidelijk oordeel over de Lenovo ThinkPad Twist, inclusief video en begeleidende tekst volgt echter snel dus laat ik daar over niet teveel in detail treden nu. Wat ik echter duidelijk probeer te maken is dat de Lenovo ThinkPad Twist er voor heeft gezorgd dat ik de Samsung Series 5 Ultra Touch meer ben gaan waarderen. Zoveel meer, dat het apparaat misschien wel een kooptip had verdiend.

Het touchscreen reageert niet alleen adequate, het zorgt ook voor een fijne gebruikservaring die elke tabletgebruiker binnen twee seconden oppakt.

Kooptipje?
Want ben je nu opzoek naar een degelijke ultrabook met touchscreen dat niet perse een echte powerhouse hoeft te zijn, maar waar Windows 8 lekker op draait en dat allemaal tegen een goede prijs? Dan zou ik je adviseren voorbij de Lenovo te lopen en om de Samsung Ultra Touch aan te schaffen. En staat dat nou eigenlijk niet gelijk aan een kooptip?

Tegelijkertijd blijf ik het apparaat te zwaar vinden voor iets dat lekker draagbaar moet zijn. En wil je vlotjes een video kunnen editen of een grafische mooie game spelen? Ook dan is dit apparaat niet echt geschikt. Neemt niet weg dat het touchscreen op dit apparaat me heeft verbaasd. Het reageert niet alleen adequate, het zorgt ook voor een fijne gebruikservaring die elke tabletgebruiker binnen twee seconden oppakt.

Dus wil je graag een ultrabook voor een zachte prijs en moet het perse een touchscreen hebben? Koop dan lekker deze Samsung Series 5 Ultra Touch. (Koop)tipje van mijn kant!

Deel dit bericht:
Tags