Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Tablets: Asus Transformer Prime of Apple iPad?

Door: Dennis de Vries | 24 mei 2012 13:29

Het oordeel over de Asus Eee Pad Transformer Prime is binnen: 'De beste Android-tablet die je kunt krijgen'. Helder en duidelijk. Maar wat als je twijfelt tussen de Transformer Prime en de Apple iPad? Lees verder.

De Asus Eee Pad Transformer Prime is de beste Android-tablet die je kunt krijgen, zo blijkt uit onze review. Vier en een halve ster en een kooptip krijg je niet zomaar. Het is een mooi, uiterst functioneel apparaat dat bijna alles wat het moet doen ook goed doet. Zoek je een fijne Android-tablet, grote kans dat je hier blij mee bent. 

Maar wat als je een tablet wilt? Punt. Dan is er namelijk ook nog de iPad. De smaakmaker, de toonzetter, de voorloper van de huidige generatie tablets. Zit je te twijfelen tussen Android en iPad-tablets, dan hebben we een ontzettend handige koopgids voor tablets gemaakt.
Bekijk de videokoopgids: Tablet kopen.

De Asus Eee Pad Transformer Prime en de Apple iPad 3 vallen onder dezelfde categorie tablets. Grote, heldere beeldschermen, platte behuizing, flink prijskaartje. De Transformer Prime is een fractie groter, met een 10,1 inch beeldscherm maar de beeldverhouding is ook iets anders waardoor het scherm langwerpiger is. Je zult hem vaak in 'liggend' gebruiken, terwijl het bredere 9,7 inch scherm van de iPad zich leent om rechtop te houden. Beide apparaten zijn onmogelijk plat, dun en licht - de Asus zelfs nog wat dunner en lichter dan de iPad - maar toch ontzettend degelijk gebouwd. Daar hangt dan ook een stevig prijskaartje aan.

Welke je ook kiest: een goede tablet heb je sowieso. Fijne gedachte, toch?

De prijzen zijn lastig te vergelijken. Het is jammer dat de Asus Eee Pad Transformer Prime maar in zo weinig uitvoeringen beschikbaar is. 16GB zal voor veel mensen genoeg aan geheugen zijn, zeker omdat Asus standaard opslagruimte 'in de cloud' aanbiedt. En een 3G versie is er niet. Toch is hij duidelijk wat voordeliger dan zijn concurrent. De 32GB wifi-versie kost ongeveer hetzelfde, maar levert je wel een toetsenbord op. De 64GB wifi-versie is dan weer flink voordeliger, maar dan moet je het toetsenbord er los bij kopen.

GeheugenAsus Transformer PrimeApple iPad 3
16GB Niet beschikbaar

 €479 (Wifi)
€590 (Wifi en 3G)

32 GB €590 (Wifi, met toetsenbord)

 €579 (Wifi)
€699 (Wifi en 3G)

64 GB €599 (Wifi, géén toetsenbord)

 €679 (Wifi)
€799 (Wifi en 3G)

Verschillen Transformer Prime en iPad
Mocht je nu twijfelen tussen deze twee; verschillen zijn er los van het besturingssysteem genoeg. Zo heeft de iPad 3 natuurlijk een hogere resolutie dankzij het retina display, wat scherper beeld oplevert. Dat is mooi, maar het verschil zie je echt alleen als je beide tablets naast elkaar legt. De Transformer Prime heeft een prima beeldscherm. De zichtbaarheid buiten in de volle zon is, ondanks de stoere 'outdoor' mode, net zo matig als van de iPad. Wie graag wil goochelen met geheugenkaartjes, usb-sticks en hdmi-aansluitingen kan het beste terecht bij de Transformer Prime. Welke je ook kiest: een goede tablet heb je sowieso. Fijne gedachte, toch?

Deel dit bericht:
Tags