Volg ons
Paul Gersen
Paul Gersen
Redacteur

Wat een week! (deel 1)

door Paul Gersen
Deel dit bericht:

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening en die geven we dan ook graag. Wat viel ons deze week allemaal op?


•    Het einde van een tijdperk: Sony Ericsson bestaat vanaf 16 februari echt niet meer. Ze zijn in goed overleg heen gegaan, Sony krijgt de kinderen. We zullen je missen, Sony Ericsson. In ieder geval tot we de eerste Sony smartphone, de Xperia S, in de winkels ligt. Dan zijn we je waarschijnlijk al snel weer vergeten.

•    Samsung maakt in principe geen verkoopcijfers van hun producten bekend, tenzij het ze goed uitkomt. En bij de Samsung Galaxy S2 was dat het geval. Deze week is het 20 miljoenste exemplaar van het beste product van 2011 over de toonbank gegaan. Dat zouden wij ook van de daken schreeuwen, ja.

•    Het Zwitserse bedrijf Piexon brengt een iPhone-hoes op de markt voorzien van een pepperspray. Het busje dient wel afgekoppeld te worden voor gebruik. Het is voor Ger de Gram maar goed dat het apparaat de spray niet zelf kan activeren. De BesteProduct-redacteur staat erom bekend nog wel eens een telefoon uit zijn handen te laten vallen en er wordt vermoed dat menig smartphone hem zo ver mogelijk uit de buurt wil houden.

Sony Ericsson bestaat niet meer. Ze zijn in goed overleg heen gegaan, Sony krijgt de kinderen

 

•    Krijgen we dit jaar Matrix- en Minority Report-achtige taferelen? Het kan namelijk maar zo zijn dat Google zijn smart-bril nog in 2012 op de markt gaat brengen. Een van de opties die de bril krijgt, is dat je mailtjes en sms kunt ontvangen. Mooi hoor: zit je lekker in de zon, kun je nog aan het werk.

•    Afgelopen week was de Panasonic Conventie in Hamburg. Voor het in groten getale aanwezige Nederlandse fotografiejournaille viel het jaarlijkse Panasonic-feestje enigszins tegen. De fabrikant lanceerde op cameragebied namelijk... niets. Dan maar aan de zuip in een voormalige visverkoophal. Zo doen wij Hollanders dat. Na een stuk of vier Schnapps werd het tijd om met de voetjes van de vloer te gaan. De mannen van FocusMedia hebben het licht uitgedaan, na eerst samen met de aanwezige (kale) zanger intiem het lied Your Song van Elton John te zingen.

•    Met de OM-D probeert Olympus haar succesvolle systeemcamera-reeks nog verder uit te breiden. In wereldstad Amsterdam mocht BesteProduct dit toestel een middagje testen. Look-a-likes van James Bond en Angelina Jolie waren ingehuurd om de camera te promoten. 007 keek uit over onze hoofdstad, terwijl er voor mevrouw Pitt een heuse fotostudio was geregeld.

•    Onze Dennis is verbolgen. Hij had geen idee wie Jandino Asporaat eigenlijk was, maar na een interview met deze cabaretier over de Samsung Series 5 laptop zal hij de beste man niet snel meer vergeten. Op youtube is de comment ‘Wat een k*tinterviewer* het meest geliked. Bedankt, efsane24 .

•    Apple schakelt in Duitsland push-e-mail via iCloud uit, omdat het een patent zou schenden van Motorola. een Chinees bedrijf wil Apple in de Verenigde Staten aanpakken, omdat het onder valse voorwendselen de naam iPad zou hebben verkocht aan het Amerikaanse merk. Hoe leid je de aandacht af van al die negatieve berichten? In Nederland is het simpel: je opent gewoon een Apple Store en niemand heeft het meer over iets anders.

Producten genoemd in dit artikel
Samsung i9100 Galaxy S II
Geen prijzen
Samsung Series 5
Geen prijzen
Apple iPhone 4S
v.a.€ 125,00
(3 winkels)
Olympus OM-D E-M5
Geen prijzen