Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Samsung Galaxy S3: het oordeel

Door: Dennis de Vries | 1 juni 2012 18:14

Er is ontzettend veel geschreven over het toestel en eerlijk is eerlijk, daar deden we zelf aan mee. Genoeg gesproken over de randzaken, tijd voor een oordeel. Klik verder voor de review van de Samsung Galaxy S3.

Er is ontzettend veel geschreven over het toestel en eerlijk is eerlijk, daar deden we zelf aan mee. Genoeg gesproken over de randzaken, tijd voor een keihard oordeel. De Samsung Galaxy S3 is, hou je vast, een van de beste smartphones ooit gemaakt. 4,5 sterren en een kooptip krijg je op BesteProduct.nl niet zomaar. Wil je precies weten waarom de Galaxy S3 zo goed scoort, lees dan het volledige testrapport waar de score uit naar voren is gekomen. In deze post vat ik de opvallendste zaken even samen.

Lees het volledige testrapport van de Samsung i9300 Galaxy S3

Smart Stay is een blijvertje

Samsung Galaxy S3: fantastisch!

  • Geen aluminium unibody behuizing, geen 'Liquid Metal' of waar de wilde geruchten dan ook over gingen. De Samsung Galaxy S3 is opgebouwd uit plastic. Dat leverde aanvankelijke wat teleurstelling op. Maar zodra je het toestel gebruikt, merk je al dat 'plastic' niet perse 'slecht' is. Het toestel is niet te zwaar, ligt heerlijk in de hand en voelt toch oersterk. Door het polycarbonaat is de glanzende achterkant krasbestendig. Pluspunten voor de bouwkwaliteit van dit toestel.
  • Samsung heeft voor die toestel een eigen quad-core processor ontwikkeld. Is die snel? Die is ontzettend snel.
  • De Galaxy S3 is voorzien van een 2100mAh accu. Dat is vrij fors, maar een 4,8 inch beeldscherm trekt dat zo leeg. Gelukkig valt dat bij de Samsung Galaxy S3 mee. Twee dagen intensief gebruik zit er niet in, maar als ik aan het einde van de dag nog wat over heb, dan noem ik dat in vergelijking met veel andere smartphones bovengemiddeld goed. De HTC One X deed dat ook, laten we hopen dat die trend zich doorzet.
  • "Hij ziet je", zegt de reclame van Samsung. Klinkt eng, maar ze doelen daarmee op de functie Smart Stay. Kijk je naar het beeldscherm, dan wordt dat geregistreerd door de frontfacing camera en blijft het beeldscherm aan staan. Het werkt nog niet in alle gevallen vlekkeloos, maar als het werkt, voelt het ongemerkt als een verademing. Smart Stay is een blijvertje.

Samsung Galaxy S3: best goed

  • Het toestel heeft net als zijn voorganger van een jaar oud een 8 megapixel camera. Denk niet dat daar geen vooruitgang in zit. De camera van de Samsung Galaxy S3 is goed. Geloof ons niet zomaar, bekijk de voorbeeldfoto's of de vergelijking van de videocamera met die van de concurrenten.
  • Een 4,8 inch Super AMOLED HD beeldscherm klinkt indrukwekkend. Een jaar geleden zou dit een revolutie betekend hebben, nu is het 'gewoon heel erg goed'. Heldere kleuren, hoge resolutie, hoge zwartwaarden maar niet meer het beste beeldscherm wat nu in smartphones te krijgen is. Een vergelijking met het LCD van de Sony Xperia S pakt niet heel voordelig uit voor Samsung. De automatische helderheid van het beeldscherm is nogal wispelturig, staat soms wat laag.
  • Hoeveel geheugen heb je nodig? 16GB (11GB beschikbaar) aan vast opslaggeheugen brengt je een heel eind. Mocht dat niet genoeg zijn, de Samsung Galaxy S3 heeft nog gewoon ruimte voor een MicroSD kaart, zoals steeds minder high-end smartphones tegenwoordig hebben. Kun je zo nog maximaal 64GB er bij stoppen. En Samsung geeft je er ook nog 50GB aan ruimte bij in online opslagdienst Dropbox. Daar kun je, alles bij elkaar, je hele hebben en houwen wel op kwijt.

Samsung Galaxy S3: het is niet alleen maar feest

  • S voice, Samsungs spraakgestuurde assistent, zit er op maar is niet de moeite waard. Niet zozeer omdat het wel verdacht veel lijkt op Siri, van de iPhone 4S. Maar vooral omdat het minder goed werkt, minder leuk is om te gebruiken en vooral omdat hij of zij geen Nederlands verstaat. Lekker links laten liggen.
  • Lovende woorden over de behuizing van de Samsung Galaxy S3, op één puntje na. De verlichting achter de menu- en terugknop en de LED-indicator 'lekken' wat licht. Niet alleen het icoontje van het menu licht dus op, maar ook het witte plastic er omheen gloeit een beetje mee. Kleinigheidje, maar een tegenvaller voor fijnproevers.
  • Hij is groot en duur. Het formaat heeft absoluut zijn voordelen, maar ook een nadeel: hij is nogal groot. Hoeveel open deuren kun je daarover intrappen? Wil je een handzaam apparaat, dat makkelijk met één hand te bedienen is, dan is de Galaxy S3 niet voor jou. 
Deel dit bericht:
Tags