Eelko Wester
Eelko Wester
Redacteur

De Samsung ES8000 luistert goed maar ziet minder

Door: Eelko Wester | 3 juni 2012 14:10

Een moderne televisie bedien je niet meer met je afstandsbediening maar met stem of zwaaiend met je armen. Tenminste, dat wil fabrikant Samsung ons doen geloven. Ons oordeel: de Samsung-televisie ES8000 luistert goed maar ziet minder.

Een moderne televisie bedien je niet meer met je afstandsbediening maar met stem of zwaaiend met je armen. Tenminste, dat wil fabrikant Samsung ons doen geloven. Nou, dat willen wij wel eens zien. Daarom hebben we de ES8000-serie uitgebreid getest. Ons oordeel: de Samsung-televisie luistert goed maar ziet minder.

Het is de eerste keer een vreemde gewaarwording. Je zegt "Hi tv, power on' tegen je televisie en het apparaat gaat nog aan ook. Tijdens de test merkt onze televisie-expert Bas Waarts, dat die stembediening opmerkelijk goed werkt. Als je duidelijk praat en niet al te ingewikkelde commando's geeft, volgde de door hem geteste Samsung UE55ES8000 de instructies goed op.

De digitale handleiding bevat liefst 1000 pagina's om uit te leggen wat deze LED-televisie allemaal kan. 

Minder te spreken was Bas over de zwaai-functie, waarmee je bijvoorbeeld van zenders kunt wisselen. De camera bovenop de televisie blijkt het niet altijd even scherp te zien, want iets te vaak weigert deze functie dienst. Neemt niet weg dat we onder de indruk zijn van de noviteit van deze televisie. Daar gaan we ongetwijfeld meer van horen.

Samsung ES8000: flinke handleiding
Behalve de bediening heeft deze Samsung ES8000 alles wat het hard van de moderne televisiekijker sneller laat kloppen. Een goede beeldkwaliteit (alleen viel de kijkhoek ons wat tegen), best goed geluid voor een platte televisie, legio instelmogelijkheden, een lekker werkende 3D-functionaliteit en Smart TV, waarin alle moderne apps zijn verwerkt. De digitale handleiding bevat liefst 1000 pagina's om uit te leggen wat deze LED-televisie allemaal kan. 

Wil je weten wat we tijdens het testen allemaal hebben ontdekt, bekijk dan het volledige testrapport van de Samsung UE55ES8000.

Deel dit bericht:
Tags