Paul Gersen
Paul Gersen
Redacteur

Wat een week! (deel 15)

Door: Paul Gersen | 9 juni 2012 10:09

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening en die geven we dan ook graag. Wat viel ons deze week allemaal op?

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening en die geven we dan ook graag. Wat viel ons deze week allemaal op?

  • Oprah Winfrey is terug met haar boekenclub. Niet meer in haar talkshow, maar online. Zelf zegt de koningin van de Amerikaanse tv dat ze het miste een plek te hebben waar ze kan praten Oprah's Book Club 2.0 heet het en zelf is ze er heel blij mee. Nog blijer zullen de retailers zijn, aangezien de door Oprah aangeraden boeken altijd massaal verkocht worden en bovenaan de bestsellerlijst komen. Wel zo lekker om in deze crisistijden een extra uithangbord te hebben.

  • Hallo! Daar zijn we weer! Apple en Samsung liggen weer eens in de clinch,nu die eerste de lancering van de Galaxy SIII in de VS probeert te voorkomen. Die telefoon zou – het zal ook eens niet – inbreuk maken op verschillende patenten van Apple. Kan er ook nog wel bij, Apple is in eenzelfde rechtzaak de Galaxy Nexus aan het tegenhouden en in Duitsland willen ze dat de Samsung Galaxy Tab 10.1N verboden wordt. Voor een bedrijf dat geroemd wordt vanwege het anders denken, is het tegenwoordig wel heel eentonig bezig.
  • Voor een bedrijf dat geroemd wordt vanwege het anders denken, is Apple tegenwoordig wel heel eentonig bezig. De redactie van BesteProduct is deze week druk met smartphones onder een vergrootglas leggen, thuistaps testen en… wachtwoorden veranderen. Wordt eerst de database van LinkedIn gehackt, later liggen ook de passwords van Last.fm op straat. Mocht u in de filmpjes derhalve een kruisje op een hand van de presentator getekend zien, dan is dat dus om al die nieuwe codes te onthouden.

 

  • Full HD op je smartphone: LG maakt het mogelijk. Het bedrijf heeft een scherm gepresenteert met eenresolutie van 1920 x 1080 pixels en een pixeldichtheid van 440 ppi. Dat klinkt ingewikkeld, maar is in de praktijk gewoon beter dan het scherm van de iPhone. De grootte van het scherm is 5 inch en daarmee mengt het bedrijf zich ook in de strijd om een plaatsje op de grotetelefoonmarkt. Als dat zo doorgaat, lopen we binnenkort allemaal met een kleine tv te bellen.

  • Zoekmachine Bing start een samenwerking met de Encyclopaedia Britannica. Als je zoekt op een bepaald onderwerp zal er voortaan een stukje uit de encyclopedie worden vermeld. Toch mooi dat de twee totaal weggeconcurreerde (door respectievelijk Google en Wikipedia) websites elkaar hebben gevonden. Misschien dat Hyves ook mee wil doen…

  • De website van Weeronline.nl is schachtoffer geworden van een cyberaanval. Weet je ook weer waar al die bewolking en regen deze week vandaan komt.

  • Sommige onderzoeken lijken te mooi om waar te zijn. Op het Weill Cornell Medical College in New York werd namelijk ontdekt dat er in bier een vitamine zit die overgewicht aanpakt, spierweefsel versterkt en goed is voor de weerstand. Kaasje voor onze redactie die net deze week uitpakte met De Grote Thuistap Test. Het is dat tester Paul geen lid is van de sportschool, anders had hij zijn abonnement meteen opgezegd.

  • Canon introduceerde deze week de Canon EOS 650D. Het fotografiejournaille was ingevlogen om op de 32e verdieping van de Rembrandttoren deze nieuwe dslr te bewonderen. "Wat jullie ook van het toestel vinden, het is lancering op niveau", grinnikte Jip Barth, productmanager van Canon. En zo was het.
Deel dit bericht:
Tags