Eelko Wester
Eelko Wester
Redacteur

Column – Vakantie

Door: Eelko Wester | 29 juni 2012 15:09

Ik ga op reis en ik neem mee… Enkele jaren geleden volgde hier uitsluitend het klassieke rijtje van tandenborstel, paspoort, bankpas, pindakaas, zwemkleding, handdoeken, enz. Deze spullen gaan tegenwoordig nog steeds mee, mits er plek voor is naast de laptop en iPad.

Ik ga op reis en ik neem mee… Enkele jaren geleden volgde hier uitsluitend het klassieke rijtje van tandenborstel, paspoort, bankpas, pindakaas, zwemkleding, handdoeken, enz. 
Deze spullen gaan tegenwoordig nog steeds mee, mits er plek voor is. Want nog voor de zomerkleding in de koffer gaat, heeft de laptop er allang een prominente plek afgedwongen. Vanzelfsprekend inclusief muis en externe harde schijf, want de hele film- en muziekcollectie moet mee. Omdat de luidsprekertjes in een laptop doorgaans een beroerd geluid geven, mag een extra speaker niet ontbreken. De Bose Soundlink is bijzonder populair en ook te gebruiken in de auto in combinatie met een iPad, zo leerde een collega mij. Hij bekende dat hij zijn kinderen op weg naar Zuid-Europa rustig hield met films op de iPad. Om het juiste bioscoopgeluid te creëren, schalde het geluid uit de Bose Soundlink Wireless Mobile die tussen de voorstoelen was gestald. Een voordeel: als er ruzie werd gemaakt op de achterbank, dan heeft hij het in ieder geval niet gehoord.

Die iPad is er natuurlijk niet alleen voor het bekijken van films. Wat moeten de kids op hun vakantieadres zonder Angry Birds en Cover Orange (niet aan beginnen, ook verslavend!)? Ze zouden er ontwenningsverschijnselen van kunnen krijgen. En willen ze een nieuw spelletje downloaden uit de App Store? Geen probleem. Nog belangrijker dan het aantal sterren van camping of appartement, is tegenwoordig de aanwezigheid van wifi. Kijk er sites als Zoover.nl maar eens op na. Steeds vaker staat als pluspunt bij de reviews: ‘gratis wifi met goed bereik’. En bij de nadelen: ‘internet was duur en de downloadsnelheid laag’.

Nog belangrijker dan het aantal sterren van camping of appartement, is tegenwoordig de aanwezigheid van wifi.

Dat de laptop tegenwoordig deel uitmaakt van de standaard reisuitrusting, kunnen wij zelfs terugzien in de bezoekersaantallen op BesteProduct.nl. Waar de maanden juli en augustus tot pakweg drie jaar geleden een stevige dip lieten zien, laat onze analytics-tool de laatste jaren geregeld een piek zien in de zomermaanden. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de regenachtige zomers daar ook aan hebben meegeholpen. Het gaf mij daarom altijd een dubbel gevoel als ik soppend door de modder de hel verlichte voortenten zag waar stellen in een dikke trui samen naar een laptopscherm tuurden. Romantiek anno 2012.

Ik wens iedereen een fijne vakantie. Ik vertrek binnenkort ook. Maar als je wilt mailen, Wordfeuten of whatsappen, geen probleem. De laptops, iPads, Galaxy Tabs en mobiele telefoons gaan mee. En we hebben ‘uitstekende’ wifi-faciliteiten op onze vakantiebestemming.

Deel dit bericht:
Tags