Volg ons
Koen Helder
Koen Helder
Redacteur

LG Optimus 4X HD simpelweg een plaatje!

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

Lovend over een toestel van LG zijn we hier niet vaak. Een 3D-ervaring op je mobiele telefoon gaat bijvoorbeeld compleet aan ons voorbij. Maar een knappe smartphone met quad-core processor kun je ons voor wakker maken. Dus kom maar door met die LG Optimus 4X HD.

Lekker vlot
Het gaat rap met de smartphones. In een paar jaar van single-core, naar dual-core tot de quad-core processors op dit moment. Gevolg is dat de besturingssystemen wel lekker vlot draaien en dat is ook een beetje het overheersende gevoel bij de LG Optimus 4X HD. Het gaat allemaal zo lekker vlot.

Scrollen en bladeren gaat zonder een enkele hapering en het openen en laden van apps razendsnel. Is dit anno 2012 bijzonder voor een high-end smartphone? Niet echt.  Maar prettig is het natuurlijk wel. En wanneer het allemaal in zo’n mooi jasje wordt gestoken maakt dat het nog leuker.

Kwestie van smaak
Het blijft natuurlijk een kwestie van smaak, maar de witte uitvoering van deze telefoon vind ik persoonlijk prachtig. Het is strak, het is chique, maar niet schreeuwerig. En ik houd wel van bescheidenheid. Er zit bovendien een True HD IPS touchscreen op met een resolutie van 1280 x 720 pixels. LG claimt dat dit het mooiste touchscreen op een smartphone ooit is (lekker bescheiden). Dat statement kan ik niet zomaar klakkeloos beamen. Het is inderdaad een prachtig scherm, maar leg het naast de Samsung Galaxy S3 en HTC One X en de onderlinge verschillen zijn miniem. Ik zie het eigenlijk niet.

Het is strak, het is chique, maar niet schreeuwerig. En ik houd wel van bescheidenheid.

Al dat pracht en praal vergt wel wat van de batterij. Bij een beetje intensief gebruik zal hij toch echt elke dag aan de lader moeten. Die batterij wordt bij intensief gebruik overigens ook wat aan de warme kant. In rust nog zo’n 28 graden, na een kwartiertje Angry Birds Space ineens 40 graden warm. We gaan er maar van uit dat dit geen kwaad kan.

Bijzonder en/of effectief
De schil van LG is vrij bescheiden. Het is degelijk, effectief en overzichtelijk, maar niet bijzonder zoals HTC Sense bijvoorbeeld wel is. Memo, een toevoeging van LG waarmee je een printscreen kunt maken en daar vervolgens aantekeningen op maakt, is net zoiets. Niet bijzonder, wel effectief. Dan vind ik NFC, waarbij de telefoon communiceert met meegeleverde LG+ tags, zelf een stuk interessanter. In plaats van instellingen handmatig in te voeren, haal je je smartphone langs zo’n tag/sticker en al je instellingen staan meteen goed. Handig voor naast je bed, op kantoor en in de auto.

De 8-megapixel camera stelt overigens niet teleur. Vooral bij goed daglicht zijn foto’s scherp en gedetailleerd. In donkere omgevingen wil nog wel eens een beetje ruis en beweging optreden. Filmen gaat uiteraard in Full HD.

Aan elkaar gewaagd
Het is natuurlijk niet makkelijk om momenteel een keuze te maken uit het grote scala aan smartphones. Veel mensen, waaronder ik, hebben de neiging de Galaxy S3, One X en deze Optimus 4X HD naast elkaar te leggen. En welke moet het dan worden? Ik kan het je niet zeggen en dat geeft aan hoe erg deze telefoons aan elkaar gewaagd zijn. Qua design wint de LG het naar mijn mening in ieder geval. Of dat de doorslag geeft zul je zelf moeten bepalen.

 

Video review: LG Optimus 4X HD

Gerelateerde berichten
Nieuwsoverzicht
Producten genoemd in dit artikel
HTC One X
Geen prijzen
Samsung Galaxy S3
Geen prijzen
LG Optimus 4X HD P880
Geen prijzen