Paul Gersen
Paul Gersen
Redacteur

Stijlvol ontbijten in glas en roestvrij staal

Door: Paul Gersen | 14 februari 2013 08:45

De keukenkastjes zijn het nieuwe terrein waar de designmeneren hun aandacht op hebben gevestigd. De apparatuur die daarin te vinden is, krijgt van Panasonic dit jaar een flinke stijlimpuls. Broodroosters, koffiezetapparaten en waterkokers! Kijk maar goed: zo kunnen jullie er ook uitzien!

Over sommige dingen denk je gewoon niet na. Het ontwerp van een broodrooster bijvoorbeeld. Grote kans dat die van jou er bijna hetzelfde uit ziet als die van ons. Hetzelfde geldt voor een waterkoker en voor filterkoffiezetapparaten. Waarom fleurt niemand die eens een beetje op? Dat moeten ze ook bij Panasonic hebben gedacht, want het bedrijf showde op zijn Convention een ontbijtlijn met een uiterst plezierig design.

Glas en roestvrij staal: als het aan Panasonic ligt, zijn dat de materialen die binnenkort je ontbijtje opfleuren. En aangezien het glas ook nog eens gekleurd is (we hebben op de Panasonic Convention 2013 onder anderen paars en wit gezien), mag je gerust stellen dat het een opvallende bedoening is. Het bedrijf lanceert een broodrooster (de NT-ZP1), een waterkoker (NC-ZK1) en een filterkoffiezetapparaat (NC-ZF1). Die hebben volgens de elektronicafabrikant 'de techniek uit Japan, maar een Europees design'. Het ontwerp komt dan ook uit Londen.

Video: stijlvol ontbijten met Panasonic

Een waterkoker voor links- en rechtshandigen! Brekend!

Maar het is niet alleen de buitenkant waar men mee bezig is. Onder de moterkap zit ook leuks genoeg. De NC-ZK1 waterkoker spingt misschien wel het meest in het oog. Het apparaat is namelijk voor zowel links- als rechtshandigen geschikt. Dat komt door het station waar de waterkoker in staat. Die is zo gebouwd, dat je het apparaat er op kunt draaien en dus met beide handen gemakkelijk kunt pakken. We gaan er geen wereldvrede mee bereiken, maar het is wel een grappige feature. Dat geldt zeker ook voor het verwarmingselement, dat eens niet in de koker zelf zit, maar in het station. Deze kan dus niet worden aangetast door kalk en dat zorgt weer voor een betere waterkwaliteit.

Bij een broodrooster is het tegenwoordig geen kwestie meer van een bammetje in de gleuf en hopen dat het niet zwart wordt

Bij een broodrooster is het tegenwoordig ook geen kwestie meer van een bammetje in de gleuf en hopen dat hij er niet verbrand weer uit komt. De NT-ZP1 heeft liefst zeven bruiningsstanden. Alsof je in een zonnestudio zit. De standen worden door middel van blauwe ledjes door het glas heen weergegeven: de lampjes voegt Panasonic tegenwoordig door in haast al zijn nieuwe keukenapparatuur.

Kek ogende NC-ZF1 filterkoffiezetapparaat
We worden dan wel om onze oren geslagen met cups, pads en zelfs beanfunnels, maar er zijn genoeg mensen die 's ochtend gewoon opstaan met een bakkie filterkoffie. Panasonic heeft nu (met de NC-ZF1) een kek ogend filterkoffiezetappraat. Met een roestvrij stalen pot, waardoor de koffie ook als het apparaat uit staat nog een lange tijd warm blijft. Het filter is gemakkelijk te wassen, want je haalt hem zo uit de machine.

Excentrieke prijs?
Normaal betekent een excentriek design ook een excentrieke prijs. Die is voor deze apparatuur nog niet bekend, maar zal ongetwijfeld hoger liggen dan de apparatuur die je uit de voordeelbakken van de Blokker vist. Panasonic komt echter ook met een goedkopere variant van deze producten. Deze zijn voorzien van kunststof in plaats van glas en de mogelijkheden van deze apparaten zijn wat meer beperkt.

Deel dit bericht:
Tags