Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Met Optimus G Pro gaat LG de Note achterna

Door: Dennis de Vries | 18 februari 2013 10:23

LG geeft voor het Mobile World Congress volgende week begint al het een en ander weg. Zo willen ze in de Verenigde Staten de strijd aan gaan met de Samsung Galaxy Note. Daar hebben ze de LG Optimus G Pro voor bedacht met 5,5 inch 1080p Full HD beeldscherm.

 

LG geeft voor het Mobile World Congress volgende week begint al het een en ander weg. Zo willen ze in de Verenigde Staten de strijd aan gaan met de Samsung Galaxy Note 2. Daar hebben ze de LG Optimus G Pro voor bedacht met 5,5 inch 1080p Full HD beeldscherm.

Als fabrikant hoor je er niet meer bij zonder een smartphone met enorm beeldscherm. Want dat is wat de Optimus G Pro is. Met een 5,5 inch smartphone is het alsof je een keukentafel aan je oor houdt, maar Samsung heeft met de Note heeft al bewezen dat dat smartphone-gebruikers niet tegenhoudt, mits daar krachtige specificaties tegenover staan. En daar voorziet de Optimus G Pro dan ook in.

Specs LG Optimus G Pro
Het grote beeldscherm heeft een Full HD beeldscherm, wat zorgt voor een hoge pixeldichtheid en als het goed is ontzettend scherp beeld. Om er voor te zorgen dat al die pixels een beetje rap van kleur veranderen is het toestel voorzien van een nieuwe processor. De Snapdragon 600 is een quad-core processor geklokt op 1,7Ghz. Omdat al die rekenkracht én pixels flink wat stroom vreten, is de Optimus G Pro voorzien van een 3140mAh accu.

Het is nog niet bekend of het toestel naar Nederland komt en wat hij moet gaan kosten. Maar gezien het prijsverloop van de LG Optimus 4X HD, die sneller in prijs zakt dan dat zijn quad-core processor kan berekenen, loont het misschien de moeite om na een eventuele lancering heel even te wachten.

Met een 5,5 inch smartphone is het alsof je een keukentafel aan je oor houdt

De 5,5 inch versie van de LG Optimus G Pro is vooralsnog alleen in de VS gepresenteerd. Eerder kwam er in Japan al een 5 inch Optimus G Pro uit en vorig jaar konden we in Barcelona even kijken naar de vreemde Optimus Vu. In Nederland wachten we nog op de LG Optimus G, die in het voorjaar naar Nederland komt. Dit toestel is dan weer een Nexus 4, maar dan in een ander jasje, met een andere interface. Komende week zitten we in ieder geval op het hoofdkantoor van de fabrikant voor een uitgebreide eerste indruk.

Hou deze plek in de gaten voor een video preview van de LG Optimus G.

Deel dit bericht:
Tags