Volg ons
Redactie BesteProduct.nl
Redactie BesteProduct.nl
Redacteur

Mobile World Congress 2013 vooruitblik: Sony

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

De koffers zijn gepakt, de tickets uitgeprint, volgende week zitten we de hele week in Barcelona. Gerust niet alleen maar voor onze lol, maar vooral omdat daar het Mobile World Congress plaats vindt: 's werelds grootste telecombeurs. Alle fabrikanten lanceren daar hun nieuwste toestellen. Deze week kijken we dagelijks vooruit naar wat we mogen verwachten van de verschillende fabrikanten. Vandaag: Sony op het MWC 2013

Uitbrakken: preview Sony op het MWC2013

Sony's persconferentie op het MWC van 2012 was niet bepaald een succes. Schijnbaar hadden ze geen rekening gehouden met de enorme toeloop aan journalisten. Uiteindelijk gingen de deuren dicht en hadden de mensen die buiten stonden te wachten dikke pech. Binnen waren alle stoelen bezet en zaten mensen overal op de grond. Toen het tijd voor de 'hands-ons' was, werd het helemaal chaos. Per 300 journalisten was er ongeveer een toestel beschikbaar. Gekkenwerk, wel lekker knus.

Xperia E, U, P, S, V, T en Z
Uiteindelijk lanceerde Sony vorig jaar op de CES al de high-end Sony Xperia S, en kwamen daar op het MWC nog de voordeligere Xperia P en Xperia U bij. We zien nu al overeenkomsten met dit jaar, want ook nu heeft Sony op de CES als zijn nieuwe high-end smartphone gepresenteerd: de Sony Xperia Z. Trekken we dat lijntje door, dan zouden er dus best eens voordeligere varianten bij kunnen komen op het MWC. Of is dat juist de Xperia E, die we kort geleden al konden previewen?

Per 300 journalisten was er ongeveer een toestel beschikbaar. Gekkenwerk, wel lekker knus.

Maar het gaat niet alleen om smartphones bij Sony, er wordt ook gefluisterd over een nieuwe tablet. De Sony Xperia Tablet S moet plaats maken voor de Sony Xperia Tablet Z die al in Japan aangekondigd is. Hopelijk komt die ook naar Barcelona en kunnen we die op het MWC ook even in de handen houden.

Playstation 4 en smartphones
Overigens is er op dit moment iets bij Sony waar we een stuk meer naar uitkijken dan telefoontjes. Vanavond, om middernacht, wordt er een presentatie gehouden waarin zeer waarschijnlijk de nieuwe Playstation wordt gepresenteerd. Wat dat betekent, weten we dus later op de dag. Maar zou het niet mooi zijn als Sony Mobile dit platform eens serieus aanpakt. En we hebben het dan niet over Playstation Certified smartphones waar je Crash Bandicoot op kunt spelen. En ook niet over de geflopte Sony Ericsson Xperia Play.

Nee, zou het niet mooi zijn als de Playstation 4 en de nieuwe Sony smartphones écht goed samenwerken. Synergie, bediening op afstand, gebruik tijdens het gamen als visuele hulp zoals de Wii U. Noem maar op. De technologie is er en Sony heeft als een van de weinige fabrikanten de mogelijkheden dit in eigen hand te houden. We hopen dat ze dat ook doen.

Meer MWC 2013 op BesteProduct.nl
Volgende week begint het Mobile World Congress, maar tot die tijd kijken we nog vooruit naar wat we verwachten van LG, HTC en Nokia. Gisteren was de beurt al aan Samsung. Hou deze site in de gaten voor nog veel, veel meer nieuws.