Volg ons
Redactie BesteProduct.nl
Redactie BesteProduct.nl
Redacteur

Sony Alpha 58: goedkope SLT-camera met OLED

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

Sony introduceert een nieuwe SLT-camera. De Sony Alpha 58 heeft een vernieuwde OLED-viewfinder en een nieuwe 20,1 Exmor APS HD CMOS sensor. De A58 is verkrijgbaar vanaf medio maart 2013 met een winkeladviesprijs van 550 euro.

SLT-camera
In tegenstelling tot andere grote camerafabrikanten zet Sony sterk in op haar (eigen) SLT-technologie. Deze technologie staat voor snelle opnamen en goede autofocus door een transparante spiegel. Het is dus net iets anders als een systeem- of spiegelreflexcamera.
De A58 is voorzien van zowel een kantelbaar scherm als een OLED-viewfinder. Laatstgenoemde is dus geen optische zoeker, maar een soort van klein beeldschermpje dat naast het zoekerbeeld ook als je instellingen en de resultaten daarvan realtime toont.

In theorie heb je een rennende hond of springende peuter altijd scherp op de foto

'Lock-on autofocus'
De Sony A58 heeft verder een 15-punts autofocussysteem met de mogelijkheid tot 'Lock-on autofocus'. Met deze functie zijn bewegende objecten te selecteren, vast te zetten (te 'locken') en te volgen. Dat zou er in theorie voor moeten zorgen dat een rennende hond of springende peuter altijd scherp op de foto staat.

Sony A58 met kantelbaar scherm

Tot slot heeft het model nog 15 creatieve filters. Sony noemt het 'Picture Effect' en het biedt bewerkingen als Toy Camera, Mono en Partial Color.

Sony Alpha 58 kopen
De Sony A58 kun je kopen vanaf een winkeladviesprijs van 550 euro. Het model wordt standaard geleverd met een 18-55 mm kitlens.

Specificaties Sony Alpha A58

 

  • Exmor APS HD CMOS beeldsensor
  • 20.1 megapixels
  • ISO-bereik: ISO 100 – 16000
  • 15-punts fasedetectie Live View AF-systeem met 3 kruissensoren
  • 5 foto's per seconde
  • Snelle AF Full HD-film (AVCHD 1920×1080, 50i/25p)
  • OLED Tru-Finder met 100% bereik
  • Kantelbaar beeldscherm met 460K beeldpunten
Tags