Volg ons
Ger de Gram
Ger de Gram
Redacteur

LG PoPo pocket fotoprinter dure Koreaanse gadget

door Ger de Gram
Deel dit bericht:

Tussen al het smartphonegeweld op het Mobile World Congres in Barcelona door, brengen we even een maf bericht. LG brengt namelijk de LG Popo naar Europa. Een vreemde gadget die mateloos populair is in Korea. De Popo is een mini-fotoprinter. LG staat voor Lekker Gek. Dat kan niet anders.

Een printer amper groter dan een gemiddelde sieradendoos, die zulke kleine foto’s afdrukt dat er niet eens lijstjes voor bestaan. Je vraagt je af: wat moet ik ermee? Maar LG is overtuigd: de Popo is de gadget die fotografieminnend Europa massaal gaat gebruiken. In Korea gaat het ding, aldus LG, vaker over de toonbank dan een gemiddeld pakje boter, maar ja, da’s Korea en daar komen ook programma’s als Takeshi’s Castle vandaan.

Videopreview: LG Popo

Wat een gezellige foto's!

Helemaal uniek is het apparaat, dat via bluetooth of NFC connectie maakt met je smartphone, overigens niet. De Popo is de LG-versie van de Polaroid Pogo, maar die is niet meer leverbaar. Alle reden dus om in dat gat te springen, moeten de Koreanen hebben gedacht. De LG Popo Pocket Photoprinter moet in april in de winkels liggen. De adviesprijs: 150 euro.

Dure gadget
Dat lijkt niet eens zo heel veel, zeker omdat de printtechniek op basis van de ZERO-inkt-techniek werkt en er geen dure kleurencartridges meer nodig zijn. Maarrrrr er zit wel een addertje onder het gras. Bij aanschaf van de Popo krijg je slechts 10 fotopapiertjes. Dat is al snel op. Een nieuw setje kost 15 euro en dan krijg je dertig mini-fotootjes. Gevolg: de prijs per foto is 50 cent.

En dat maakt de LG Popo direct een erg dure gadget. Komt nog eens bij dat de eerste foto-afdrukresultaten niet heel erg indrukwekkend leken. Over praktisch ieder afgedrukte foto zat een vale groene waas en bovendien waren er duidelijk printstrepen zichtbaar. Maar is dat erg? In Korea schijnen ze er in ieder geval niet om te malen.

Producten genoemd in dit artikel
Polaroid Pogo
Geen prijzen