Volg ons
Redactie BesteProduct.nl
Redactie BesteProduct.nl
Redacteur

MWC 2013: De vijf van vorig jaar

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

Op het MWC staan we het ene moment verlekkerd te kijken naar prachtige telefoons, drie stands verder gaan onze wenkbrauwen omhoog bij nutteloze innovatie nummer zoveel. Dennis bespreekt vijf gadgets die vorig jaar veel stof deden opwaaien en dan blijkt dat niet alles wat blinkt in Barcelona ook echt goud is.

Video: de vijf gadgets van MWC 2012

Dennis belt met een pen. Wat een malle jongen.

HTC One X
Op basis van de gelekte foto's was Dennis wat sceptisch, maar toen hij vorig jaar de HTC One X voor het eerst in handen had, was het liefde op het eerste gezicht. Het design viel zeer in de smaak en ook de prestaties waren uitstekend, zo bleek later in de review. De HTC One X kreeg in 2012 ook nog een upgrade met de One X+, die op de 6e plaats eindigde bij de BesteProductAwards van 2012.

LG Optimus 3D Max
Meer van hetzelfde, maar dan duurder. Dat was de strekking van de LG Optimus 3D Max. Tijdens de preview op het MWC gingen onze nekharen al overeind staan van nóg een 3D-toestel en dat bleek niet ongegrond. Het volgens LG opgepoetste 3D-effect was dramatisch, de camera faalde geregeld en van games kregen we hoofdpijn. Het oordeel was helder: koop deze kermistelefoon alleen als je de blits wilt maken op feesten en partijen. Laten we hopen dat 3D nu echt verleden tijd is.

Het oordeel was helder: koop deze kermistelefoon alleen als je de blits wilt maken op feesten en partijen

Samsung Galaxy Beam
We waanden ons in 2010 toen we vorig jaar de Samsung Galaxy Beam zagen. In het jaar van ons WK haalde de fabrikant een gebbetje uit: een telefoon met een ingebouwde beamer. Leuk idee, maar verder nooit meer wat van vernomen. Tot we in 2012 (dat was niet ons EK) ineens wéér een Galaxy Beam zagen. Grootste verschil: deze 2012-editie zou wel naar Nederland komen. Grootste overeenkomst: ook nooit meer wat van vernomen.

Nokia 808 PureView
'Ooooh' en 'Aaaaaah'. Zo klonk het tijdens de presentatie van de Nokia 808 PureView afgelopen jaar. Niet geheel onterecht: de camera was en is nog altijd fantastisch. Helaas draaide de Nokia op een besturingssysteem uit het jaar 0, waardoor het toestel het in de review met slechts 3 sterren moest doen. In de wandelgangen zingt het rond dat Nokia dit jaar de camera in de herkansing doet, deze keer op een goed OS. Waar is de 'vind ik leuk'-knop hier?

Asus Padfone
Met afstand de tofste gadget van het MWC van 2012: de Asus Padfone. Een apparaat waar zelfs Inspector Gadget van in de war raakt. Ultrabook, tablet en telefoon in één met een futuristisch pennetje om te bellen. Geen idee waar we het over hebben? Check de preview van Dennis, die alles zorgvuldig in elkaar klapt. Na alle euforie het trieste nieuws: we hebben 'm nooit in Nederland gezien...