Volg ons
Redactie BesteProduct.nl
Redactie BesteProduct.nl
Redacteur

Preview Huawei Ascend P2: onverstaanbaar goed

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

Op het MWC 2013 heeft de Chinese smartphonefabrikant Huawei zijn nieuwe vlaggenschip gespresenteerd. Naar eigen zeggen de 'beste telefoon ter wereld'. Tenminste, die flarden vingen we op tijdens de nauwelijks verstaanbare persconferentie van de Chinese smartphonefabrikant. Wij konden de Huawei Ascend P2 al even uitproberen.

Huawei Ascend P2 video preview

"Ies muts fester than new iPhone 5s or the S4, *onverstaanbaar* perfoormens." Zelden hebben we zo'n slechte persconferentie gezien als die van Huawei. De Chinese CEO Richard Yu vond het nodig zelf de boel in het Engels aan elkaar te mompelen, maar niemand had de beste man verteld dat hij helemaal geen Engels kon. Wat we uit zijn verhaal wisten te ontcijferen: de Huawei Ascend P2 is de snelste. De Huawei Ascend P2 is de beste. Toen de beste man claimde dat de Huawei sneller was dan de iPhone 5S en S4 zijn we afgehaakt. Geef maar hier dat toestel, dan kijken we er zelf wel even naar.

Wat voor fantastische specificaties heeft het toestel dan aan boord? Nou, een 1,5 Ghz quad-core processor en 1GB aan RAM bijvoorbeeld. Op papier breekt dat niet direct records. Maar een deel van de claims over de snelheid hadden ook te maken met de nieuwste LTE-technologie die het toestel aan boord heeft. Nog sneller mobiel internet, zolang je maar niet in Nederland woont. Wij moeten het namelijk doen met 'gewoon' 4G.

Toen de beste man claimde dat de Huawei sneller was dan de iPhone 5S en S4 zijn we afgehaakt

De Huawei Ascend P2 draait op Android 4.1.2 waar een dikke laag make-up overheen zit dit Huawei zelf 'Emotion UI' noemt. Met een hele rits aan opties is het mogelijk om de P2 naar eigen wens in te richten. Leuk, maar niet echt features waar we warm van worden. Dat lijkt sowieso een beetje het euvel van de P2: het gebrek aan unieke mogelijkheden. Voorbeeld: een letterlijk onnavolgbaar verhaal tijdens de persconferentie over een collega die haar telefoon was verloren, maar 'm dankzij de geweldige optie Phone Finder weer had opgesnord. Welkom in 2011 jongens...

Bijzonder rap, maar niet bijzonder. Dat is de eerste indruk van de Huawei Ascend P2. Snelheid viert de boventoon, functionaliteit volgt op gepaste afstand. Opvallend, want andere fabrikanten hameren deze dagen juist op de unieke mogelijkheden, terwijl specs plan B lijken.

Huawei Ascend P2 kopen
De Huawei Ascend P2 moet in Q2 van dit jaar op de markt komen. Een exacte datum kon de fabrikant nog niet geven. Het toestel is dan verkrijgbaar in twee varianten: zwart en wit. De 'streetprice' (alsof je 'm bij een man in een lange regenjas moet afhalen) is 399 euro.

Specificaties Huawei Ascend P2

  • Beeldscherm: 4,7 inch
  • Resolutie: 1280x720 pixels
  • Formaat: 136,2 x 66,7 x 8,6 millimeter
  • Processor: 1.5 Ghz quad-core
  • Opslag: 16GB, geen MicroSD
  • Camera: 13 megapixel met LED flits
  • Video: 1080p Full HD
  • Accu: 2420 mAh

Testvideo gemaakt met Huawei Ascend P2
Beelden van de beste camera op de markt. Tenminste, dat zei Huawei. Dachten we tenminste