Volg ons
Bart Frouws
Bart Frouws
Redacteur

Nokia Asha 301: opgevoerde klassieker

door Bart Frouws
Deel dit bericht:

Een klassieke Nokia met functies van deze tijd. Dat is de Nokia Asha 301 in een notendop. Op het eerste gezicht een budgettoestel voor de prepaidmarkt, maar onder de motorkap zitten toch nog een paar aardige functies verstopt.

VIDEO: Nokia Asha 301 preview

Internetten op een 2,4 inch QVGA-scherm. Bij de gedachten alleen al springen de tranen in mijn ogen, maar een vriendelijke meneer bij de stand van Nokia bracht het alsof het de vinding van 2013 is. En ach, misschien heeft hij ook wel een punt. Wat mag je klagen als het om een toestel van nog geen zeven tientjes gaat? Met HSPA-ondersteuning (3,5G) en programma's als WhatsApp, Facebook en Twitter voorgeïnstalleerd biedt de Nokia 301 eigenlijk alles wat je nodig hebt om lekker te kunnen internetten. En dat scherm moet je dan maar op de koop toenemen.

Helder verhaal, vriend
Dezelfde meneer legde ook even haarfijn het verschil uit tussen de twee nieuwe Asha-toestellen, die gisteren door Nokia werden gepresenteerd op het MWC: de Nokia Asha 105 zou een instaptelefoon zijn voor mobiellozen, de Nokia Asha 301 een toestel voor mensen die wel willen internetten, maar niet op een touchscreen zitten te wachten. Helder verhaal, geen speld tussen te krijgen, dus knikten we instemmend.

Nou goed, hij was 'on a roll like toiletpaper'.


Hij zag het als een teken en begon op stoom te raken: het design zou volledig in stijl zijn met de Lumia-serie, de camera zou over functies beschikken die je ook op dure high end-toestellen ziet en met HD-voice zou je... nou goed, hij was 'on a roll like toiletpaper'.

Het mooie van alles: er zit nog wat in ook. De Nokia Asha 301 lijkt op het eerste gezicht behoorlijk wat hitpotentie te hebben. Niet alleen als prepaidtoestel, maar ook voor de zakelijke markt. De Asha 301 is namelijk ook beschikbaar met dualsim en heeft ondersteuning voor Exchange e-mail.

Nokia 301 specificaties:
- 2,4 inch QVGA scherm
- 3,2 megapixel camera
- HD Voice-ondersteuning
- HSPA (3,5G)-ondersteuning
- Verkrijgbaar in dual sim
- Vijf verschillende kleuren (o.a. wit, zwart en magenta)

Nokia 301 kopen
De Nokia 301 komt in het tweede kwartaal van 2013 op de markt met een adviesprijs van 65 euro. In tegenstelling tot de Nokia Asha 105 is de 301 ook beschikbaar in Nederland.