Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Wat een dag: MWC dag 3

Door: redactie-besteproductnl | 27 februari 2013 20:04

Zwetende journalisten, opdringerige standmedewerkers, dodelijk saaie presentaties, netwerkborrels en natuurlijk veel telefoons. Je maakt wat mee op zo'n beursdag. Een overzicht van de derde dag op het MWC 2013.

 

Zwetende journalisten, opdringerige standmedewerkers, dodelijk saaie presentaties, netwerkborrels en natuurlijk veel telefoons. Je maakt wat mee op zo'n beursdag. Een overzicht van de derde dag op het MWC 2013.

Op het MWC zijn het vooral de kleine fabrikanten die je met alle egards behandelen op hun stand. Zo ook bij Fijutsu, die dit jaar met een opvolger zou komen van de Arrows. Althans, dat was ons verteld. Na drie stappen op de stand werden we aangesproken door een persdame die op 'we komen voor de Arrows 2' instemmend knikte en ons doorverwees naar achteren. "Volg mij, ik weet iemand die daar alles over kan vertellen." Zonder het zelf door te hebben stapten we regelrecht in een bejaardenfuik.

Na handen geschud te hebben met een marketingmeneer werd een verhaal gestart over een telefoon die op Android draaide, maar een aantal zeer handige functies had. We hadden misschien al onraad kunnen ruiken bij de grote iconen of het versimpelde startscherm, maar het kwartje viel pas bij de alarmknop. Toen we de beste man vertelden dat we voor de Arrows 2 kwamen werden we schaapachtig aangekeken, waarna we inmiddels de bekende woorden hoorden: "Ik heb geen idee over welk toestel je hebt". Dit keer alleen wèl gemeend.

VIDEO: Dagverslag 3 met Arnoud Wokke van Tweakers.net

Hela, komt daar ineens een andere techjournalist om de hoek kijken?

Ik het kader van 'we zijn er nu toch' heeft Bart de seniorentelefoon overigens gewoon voor camera besproken. Het toestel, dat als Stylistic S01 door het leven gaat, heeft namelijk best een paar leuke eigenschappen. Meest opvallend: het is niet een standaard plastic koelkast met immens grote knoppen, het design waar de concurrenten Emporia en Doro patent op lijken te hebben. De filosofie van Fijutsu is helder: je wilt als bejaarde toch niet met zo'n telefoon gezien worden, dat is alsof je 'oud' op je voorhoofd hebt staan. De vraag is echter of je met de Stylistic S01 wel gezien wilt worden, want de naam dekt nou niet bepaald de designlading...

Zonder het zelf door te hebben stapten we regelrecht in een bejaardenfuik

Over matige toestellen gesproken: onze gast in het dagjournaal, Arnoud Wokke van Tweakers.net, fakkelt vandaag vakkundig het Firefox OS draaiende toestelletje van ZTE af. Zeker de moeite van het kijken waard, de anders zo nette Wokke kon niet duidelijker zijn over de manier waarop het nieuwe besturingssysteem functioneerde. "Traag als poep". Hatsaaa!

Morgen is alweer de laatste dag van het Mobile World Congress. Traditiegetrouw gaan we dan langs bij Alcatel, de fabrikant die ons de afgelopen dagen bestookte met persberichten over nieuwe telefoons. Als we de verhalen moeten geloven staat er een karrenvracht aan nieuwe modellen op ons te wachten. We duiken er vanavond vroeg in, want we willen deze parels vakkundig onder handen nemen. Tot morgen! 

Deel dit bericht:
Tags