Volg ons
Redactie BesteProduct.nl
Redactie BesteProduct.nl
Redacteur

Wat een week! (deel 52)

door Redactie BesteProduct.nl
Deel dit bericht:

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening en die geven we dan ook graag. Wat viel ons afgelopen week allemaal op? 

  • Was eerst senior Henk Krol zelf nog aan het hacken. Deze week was de fractievoorzitter van politieke partij 50PLUS zelf het slachtoffer. Op Facebook en Twitter schreef Krol: "Net informeel gesprek met deel van de achterban gehad. Nadeel blijft toch dat ze een beetje stinken, die oude mensjes." Kort daarna bleek dat niet hij, maar een PowNews-verslaggever het bericht had geplaatst. 

  • Overigens was het opvallend makkelijk voor de verslaggever van PowNews om Krol's account te hacken. Krol - die onlangs de slechte beveiliging van bedrijven wilde aantonen - had zelf ook een erg makkelijk wachtwoord. Zijn wachtwoord was namelijk de plaats waar hij woont. 

  • Het lijkt erop dat Google's voormalige oogappeltje van de troon is gestoten door het nieuwe kindje van de fabrikant. Een van de medeoprichters noemt de smartphone namelijk verzwakkend werken. "Je staat gewoon over een nutteloos stuk glas te wrijven", aldus Sergey Brin. Project Glass mag zich nu het lievelingetje van Google noemen. Volgens de topman zorgt de bril ervoor dat mensen veel minder afgesloten zijn van de wereld. Smartphones rest niets anders dan de rol van arm en verlaten stiefkind.
  • Een vijfjarige Engelse snotaap kocht via de iPad voor 1700 Pond aan bommen
  • Tieners die hun ouders een hartverzakking bezorgen door in een maand voor honderd euro te veel te verbellen, is geen uitzondering. Maar een vijf-jarige die ervoor zorgt dat zijn ouders bijna aan de grond raakten, gebeurt minder vaak. Een snotaap uit Engeland wist het echt goed te verprutsen bij zijn ouders. Hij speelde de gratis game Zombies vs Ninja op de iPad van zijn ouders. Maar kocht, om het spelen te vergemakkelijen, voor 1700 Engelse Ponden aan bommen in het spel. Na veel media aandacht besloot Apple de ouders het geld toch maar terug te geven. 

  • Vlak voor het begin van de nieuwe werkweek nog een tip voor mensen die gestresst zijn. Een Nederlands bedrijf werkt mee aan de ontwikkeling van een app tegen een burnout. De app brengt in kaart wanneer je te veel stress hebt. Handig om bij je baas of op school te gebruiken als je een uurtje eerder naar huis wil. "Sorry, maar ik moet gaan. Kijk te veel stress."
Producten genoemd in dit artikel
Apple iPad 4 Wifi
Geen prijzen