Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Fujitsu Stylistic S01: senior in schaapskleren

Door: redactie-besteproductnl | 5 maart 2013 09:15

Goede vraag: waarom zien alle seniorentelefoons eruit als koelkasten? Zouden 65+'ers niet met een normaal toestel overweg kunnen? Bij Fujitsu denken ze van wel en presenteren daarom de 'hippe' Stylistic S01.

Goede vraag: waarom zien alle seniorentelefoons eruit als koelkasten? Zouden 65+'ers niet met een normaal toestel overweg kunnen? Bij Fujitsu denken ze van wel en presenteren daarom de 'hippe' Stylistic S01.

Video: preview van de Fujitsu STYLISTIC S01

Een hippe telefoon voor senioren, kan dat?

Met je telefoon een statement maken? Met een gemiddelde seniorentelefoon kan het. Leg 'm op tafel en je bent in één klap een AOW en 65-plus-pas rijker. Veel te grote knoppen, minder pixels op het scherm dan originele tanden in je mond; in alles níet sexy. Waarom kan dat niet anders, moeten ze bij Fujitsu hebben gedacht. Zie daar: de Fujitsu Stylistic S01.

Eerste opvallende punt: de Stylistic S01 is een heuse smartphone, inclusief touchscreen. Zo´n aanraakgevoelig scherm kan voor de beginnende smartphonegebruiker knap lastig zijn en daarom beschikt de S01 over -jawel- grote knoppen en werkt het aanraken net iets anders dan normaal. Lichtjes klikken is namelijk niet voldoende, je moet HARD drukken. Voor de twee volleerdesmartphonereviewers van BesteProduct (namen bij redactie bekend) was dat een behoorlijke opgave, maar na een paar minuten kregen ze de truc door. En het werkte nog best aardig ook!

Minder pixels op het scherm dan originele tanden in je mond

Hoewel je er niets van ziet dankzij de speciale menu's, is de Stylistic S01 een Android-telefoon. Met alle voordelen van dien. Je draait dankzij toegang tot de PlayStore mee in de vaart der volkeren met apps als Facebook, Twitter en WhatsApp. De schil van Fujitsu kent een aantal leuke handigheidjes: zo kun je om alles overzichtelijk te houden alleen naar beneden scrollen in plaats van opzij en zijn overal vraagtekenknoppen toegevoegd met heldere uitleg over verschillende functies.

Fujitsu richt zich met de S01 op actieve ouderen. Zo wordt bijgehouden hoeveel kilometer je hebt gelopen, hoeveel calorieën zijn verbruikt. En mocht je zo actief zijn dat je de weg niet meer terug kunt vinden, dan heeft de telefoon ook een alarmknop. Het blijft per slot van rekening een seniorentelefoon.

De Fujitsu Stylistic S01 kopen 
Hoewel de naam van de Stylistic S01 behoorlijk suggestief is -het is een behoorlijk lelijk ding-, is het wel een mooie ontwikkeling. Emporia deed met de Emporia Connect een ietwat halflaffe poging een smartphone te 'bedenken', Fujitsu doet dat in ieder geval een stuk beter. Over de prijs kon de fabrikant nog niets zeggen, maar het moet een midrange toestel worden. We verwachten een bedrag van zo'n 250 tot 350 euro. Of we de S01 ook in Nederland kunnen kopen is nog maar de vraag.

Deel dit bericht:
Tags