Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Sony Xperia Tablet Z moet je echt zelf even vasthouden

Door: Dennis de Vries | 8 maart 2013 11:55

Het mooiste apparaat dat ik in handen heb gehad op het MWC 2013? Geen twijfel over mogelijk, dat is Sony's nieuwe Android-tablet. Je moet 'm echt even zelf in handen houden: de Sony Xperia Tablet Z is gewoon ontzettend mooi.

 

Het mooiste apparaat dat ik in handen heb gehad op het MWC 2013? Geen twijfel over mogelijk, dat is Sony's nieuwe Android-tablet. Je moet 'm echt even zelf in handen houden: de Sony Xperia Tablet Z is gewoon ontzettend mooi.

VIDEO: Sony Xperia Tablet Z

Wat is er dan zo mooi? Want eigenlijk is de Sony Xperia Tablet Z gewoon een vierkante plak in de meest pure zin van het woord. Net als de Sony Xperia Z smartphone, die we al eerder in handen hadden, is de tablet hoekig, strak en zonder enige frutsel of franjes. Maar daar zit nu juist de kracht van de tablet Z. Sony heeft afstand gedaan van het multomap-design zoals de Xperia Tablet S nog had, met één dikkere kant. Het idee was aardig, maar bleek toch vooral een gimmick dat het toestel dikker maakte.

De Tablet Z is niet dik. Sterker nog, het apparaat is onwaarschijnlijk plat. Over de gehele lengte en breedte van het apparaat hebben we het over een schamele 6,9 millimeter. Platter nog dan de smartphone-variant. En dat ziet er niet alleen goed uit, maar voelt ook goed. Sony voorziet dit design van een stevig frame dat aan de buitenkant van de behuizing geplaatst wordt. De gaten aan de voor-, achter-, en zijkant worden opgevuld met stevig plastic en aan de voorkant zit natuurlijk een 10,1 LCD beeldscherm.

Dat draagt op zijn beurt allemaal bij aan de futuristische uitstraling van de tablet. Het scherm heeft een Full HD resolutie en de Mobile Bravia 2 Engine laat de kleuren van het scherm spatten. Maar door de zero-gap technologie lijken de beelden bijna op de tablet te liggen en is de kijkhoek ontzettend groot. Je hebt echt het idee dat je naar iets uit de toekomst zit te kijken.

Je hebt echt het idee dat je naar iets uit de toekomst zit te kijken.

Daar houdt het niet op wat betreft de spectaculaire bouw van de Sony Xperia Tablet Z. Alle aansluitingen zitten netjes verstopt achter nauwsluitende klepjes. Dat doet Sony niet omdat het er zo gelikt uitziet. Net als de Xperia Z is ook deze tablet Z gewoon waterdicht. Niet 'spatwaterdicht', maar het echte werk: we werden van harte uitgenodigd de tablet in een bakje water te mikken. Dan denk je misschien: wat heb ik daaraan? Maar effe lekker een serie kijken in bad behoort nu tot de mogelijkheden.

Specificaties Sony Xperia Tablet Z

  • Formaat: 266 x 172 x 6,9 millimeter
  • Gewicht: 495 gram Beeldscherm: 10,1 inch LCD
  • Resolutie: 1920x1200 pixels
  • Processor: 1,5Ghz quad-core Krait
  • Opslag: 16/32GB, uitbreidbaar met MicroSD
  • Camera: 8,1 megapixel, geen flits
  • Accu: 6000 mAh

Sony Xperia Tablet Z kopen?
Over de software, de tablet draait op Android Jelly Bean, is niet zo gek veel te zeggen, dat was nog 'onder constructie'. We konden even kijken naar de pop-up applicaties en de afstandsbediening voor je tv maar verder wachten we geduldig op het reviewexemplaar. Dat zal ergens in april worden, dan is de Tablet Z in Nederland verkrijgbaar in verschillende varianten. De 16GB met alleen wifi heeft een adviesprijs van €499, voor €550 heb je 32GB aan opslag en alleen wifi. Er komt ook een LTE-versie (ook voorzien van wifi natuurlijk) met 16GB aan opslag, die heeft een adviesprijs van €630,-.

Deel dit bericht:
Tags