Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Alcatel One Touch hoort er bij met Scribe HD en Easy

Door: Dennis de Vries | 9 maart 2013 10:10

Maar als we er dan toch een trend van het MWC 2013 moeten noemen: toestellen die het midden houden tussen smartphone en tablet, met minimaal een 5 inch groot beeldscherm. Alcatel One Touch wil niet achterblijven, de Scribe HD en Scribe Easy hebben zelfs een pennetje.

Het was moeilijk een trend te spotten in de magere opbrengst van nieuwe toestellen op het Mobile World Congress 2013. Maar als we er dan toch eentje moeten noemen, dan wijzen we naar een trend die Samsung eigenhandig in gang heeft gezet: toestellen die het midden houden tussen smartphone en tablet, met minimaal een 5 inch groot beeldscherm. Alcatel One Touch wil niet achterblijven, de Scribe HD en Scribe Easy hebben zelfs een pennetje.

VIDEO: Alcatel One Touch Scribe HD en Easy

Toch geen pennetje
Goed, dat pennetje laat nog even op zich wachten. Op het MWC bungelde er aan de toestellen een soort metalen tampon met rubberen uiteinde. Waarom ze wél een smartphone kunnen maken, maar dan vervolgens iets simpels als een stylus niet op tijd afkrijgen is een raadsel. Feit is wel dat dit niet het enige is wat Alcatel is vergeten. Een gaatje in de behuizing, om de toekomstige stylus in te bewaren, ontbreekt. Dat is hét recept om zo'n hulpstuk natuurlijk binnen no-time kwijt te raken.

De oplossing, volgens Alcatel One Touch, is een cover die met een magneetje aan de zijkant klikt. Die wordt bijgeleverd en beschermt niet alleen het beeldscherm maar biedt ook een mogelijkheid om het pennetje aan de zijkant vast te klemmen. En dan heb je dus een Samsung Galaxy Note 2 rip-off. Er zit een bescheiden skin over Android heen en Alcatel One Touch heeft een tweetal apps die ook daadwerkelijk nuttig zijn met een stylus.

Op de stand bungelt er aan de toestellen een soort metalen tampon met rubberen uiteinde.

Eén daarvan is een notitie-applicatie die jouw doktershandschrift omzet in normale letters. Een andere is een aardige rekenmachine die jouw hiërochlieven omtovert tot een keurig rekensommetje. Alcatel One Touch wekte de indruk dat het hun eigen apps waren, maar zoals in de reacties onder de video blijkt, kun je ze gewoon voor elke Android uit de Play Store halen. Dank voor de oplettendheid, je kunt de Myscript Calculator gratis downloaden.

Alternatief voor Galaxy Note?
Wat is dan wel de toegevoegde waarde van de beide Scribes? Ze doen een beetje wat Alcatel al tijden doet: een voordeliger alternatief bieden voor populaire, maar dure toestellen. De Alcatel One Touch Scribe HD heeft immers een adviesprijs van €399,- euro. Daar krijg je geen kinderachtige specificties voor. Het 5 inch beeldscherm heeft een 1280 bij 720 HD resolutie en Android 4.1 Jelly Bean wordt aandreven door een 1,2Ghz quad-core processor. 4GB aan opslaggegeheugen is erg karig, gelukkig kun je er een MicroSD kaart in kwijt.

Scribe HD vs. Scribe Easy
Maar Alcatel neemt de strategie van 'voordelige alternatieven' serieus. Zo bieden ze zelfs voor hun Scribe HD, zelf al een voordelig alternatief voor de Samsung Galaxy Note, ook een goedkope optie: de Alcatel Scribe Easy. Qua functies en idee is hij identiek aan de Scribe HD, met een aantal verschillen in de hardware. Zo moet dit toestel het doen met een 1,2Ghz dual-core processor en heeft het beeldscherm een resolutie van 480 bij 800 pixels, dus geen HD. De 8 megapixelcamera is vervangen voor eentje met een 5 megapixelsensor en verder zit hij iets minder strak in het pak. Die aanpassingen zorgen voor een flink prijsverschil: de Alcatel One Touch Easy heeft een adviesprijs van €249,-.

Verkrijgbaarheid Scribe HD en Scribe Easy
Zowel de Alcatel One Touch Scribe HD als de Scribe Easy zijn verkrijgbaar 'tussen het eerste en tweede kwartaal' van 2013. Met andere woorden: ze weten het nog niet precies. We houden het in de gaten.

Deel dit bericht:
Tags