Wouter Waayer
Wouter Waayer
Redacteur

Nationale AV-dagen: hallen bomvol de nieuwste games, audio en video

Door: Wouter Waayer | 2 april 2013 11:47

Ben je gek op audio en video en zoek je nog een tof uitje voor dit weekend (6 of 7 april)? Ga dan naar de Nationale Audiovisuele dagen 2013. Het perfecte dagje uit voor de elektronicafreak.

Op 6 of 7 april niets te doen? Ga dan naar de Nationale Audiovisuele dagen 2013. Het perfecte dagje uit voor de elektronicafreak. Als je je online registreert betaal je alleen nog voor de reis naar het Koningshof in Veldhoven. Organisator Dirk Voordeckers vertelt waarom jij bij deze beurs aanwezig móet zijn.

De Nationale Audiovisuele dagen? Daar hadden we tot voor kort nog nooit van gehoord?
"Dat kan kloppen. Het is de eerste keer dat we de Nationale AV-dagen houden. In Nederland ten minste. InBelgië houden we het evenement met veel succes al enkele jaren. Daar wordt het al echt een traditie. Dat willen we er in Nederland ook van maken. Wij denken dat dat kan. Mensen zijn meer dan ooit met beeld en geluid bezig en door de technische mogelijkheden hebben fabrikanten prachtige ontwikkelingen. Die beleving willen wij graag overbrengen tijdens de Nationale AV-dagen."

Over welke beleving hebben we het dan?
"Het gaat bij ons vooral om de integratie tussen verschillende productgroepen. Een mooi voorbeeld is wat Dynaudio gaat laten zien. Normaal gesproken link je een auto en high-end luidsprekers niet aan elkaar. Maar deze fabrikant zet de nieuwste Volkswagen Golf op de stand en laat bezoekers zien dat zoiets tegenwoordig wél kan. In een wagen kun je ook geweldig geluid hebben. Dat is een prachtig voorbeeld van de kruisbestuiving tussen verschillende productgroepen tegenwoordig. Maar een ware beleving is ook de stand van Pioneer. Deze fabrikant pakt echt uit. Bezoekers kunnen daar zelf voor DJ spelen. Op de DJ-school leer je hoe je muziek mixt. Misschien mag je zelfs voor het publiek in de evenementenhal optreden."

Klinkt allemaal vrij technisch...
"Dat valt erg mee. Je hoeft helemaal geen verstand van audio of video te hebben. Je bent al welkom als je gewoon een liefhebber bent van films, games of muziek. Wat wij eigenlijk doen, is proberen de huissituatie na te bootsen. Dat doen we door afzonderlijke kamers in te richten als een echte woonkamer. Er zijn vijftig aparte ruimtes waar fabrikanten met hun eigen kleurenpalet duidelijk laten zien waarvoor je bepaalde producten in het echte leven gaat gebruiken." 

Ik mag dan wel de eigenaar zijn, maar ik speelde vroeger ook graag een spelletje


Wacht, zei je nou games?!
"Ja, er is namelijk ook een gaming room. Alé, ik mag dan wel de eigenaar van Audiovideo2day zijn, maar ik speelde vroeger ook graag een spelletje. Ik denk dat een persoon niet uitsluitend film-, muziek- of gameliefhebber is. Dat gaat hand in hand. Daarom hebben we een huiskamer gemaakt, waarin een groot scherm staat waarop je spelletjes kunt spelen. Met de integratie van geweldig beeld en geluid krijg je de totale game-ervaring."

Wat als ik nou gewoon een gezellig familie-uitje wil?
"Ook dan kun je bij de Nationale AV-dagen terecht. Dankzij live-muziek is er een goede sfeer. Een van de artiesten is Douwe Bob, die heeft bij jullie in Nederland nog een prijs gewonnen, geloof ik. En natuurlijk gaat dit vergezeld met een lekker hapje. Door de hele evenementenhal vind je overal stands met eten en drinken. Ook nog eens voor een zeer schappelijke prijs, zeker voor ons Belgen."

Wel jammer dat die entree dan weer tien euro kost...
"Nou, dat hoeft niet. Als je je online registreert, mag je gratis naar binnen. Bovendien krijg je dan ook nog eens een leuke goodiebag en een mooi digitaal magazine. Dan betaal je alleen nog voor de reis ernaartoe."

Waar kun je je registreren?
"Ga dus naar onze website om je te registreren of voor nog meer informatie en het laatste nieuws."

------ Nationale AV-dagen ---------
In de aanloop naar de Nationale AV-dagen stelt BesteProduct.nl deze week vier merken voor, die hun nieuwste AV-producten zaterdag en zondag een het publiek tonen.

Deel dit bericht:
Tags