Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

LG smartphones en Android updates: eindelijk 'duidelijkheid' [update]

Door: Dennis de Vries | 22 april 2013 13:18

'Wanneer krijgt mijn LG smartphone een Android-update?', is een veelgestelde vraag aan ons. Wij belden met LG voor meer duidelijkheid. 

'Wanneer krijgt mijn LG smartphone een Android-update?' Dat was de strekking van de meeste reacties die onder de videopreviews van de nieuwe L-II serie stond. Er is onzekerheid over of hun telefoon wel of geen update naar een nieuwe versie van het besturingssysteem krijgt. Dus belden we even met de Koreaanse fabrikant om die zekerheid wel te krijgen. Dat bleek lastiger dan het lijkt.

**Update: Er is inmiddels meer informatie over het updateschema van LG smartphones.**

Het goede nieuws is dat LG, bij monde van Technical Engineer Guido Hoogervorst, beterschap belooft. Niet door meer of sneller updates voor hun telefoons uit te rollen, maar wel in het verschaffen van duidelijkheid daar over. "Dat hebben we in het verleden nogal eens laten liggen", bekent hij. Er worden binnen het bedrijf 'communicatielijnen' verbeterd. "Als we voortaan dus zeggen dat er binnen een maand een update komt, dan komt die er ook."

Als we zeggen dat er binnen een maand een update komt, dan komt die er ook.

Dat is fijn, dat zou een hoop onzekerheid bij de gebruikers weg moeten nemen. En in het kader van deze Nieuwe Duidelijkheid bij LG zet hij de smartphones uit 2012 met hun huidige Android-versie en updateplannen even op een rijtje.

LG smartphone uit 2012Huidige versie van AndroidUpgrade?
LG Optimus L3Android 2.3.6 GingerbreadGeen upgrade meer.
LG Optimus L5Android 4.0 Icecream SandwichGeen zekerheid
LG Optimus L7Android 4.0 Icecream SandwichGeen zekerheid
LG Optimus L9Android 4.0 Icecream SandwichAndroid 4.1 Jelly Bean: 'binnenkort'
LG Optimus 4X HDAndroid 4.0 Icecream SandwichGeen zekerheid

Zeker is dus dat de LG Optimus L3 geen upgrade meer krijgt en het dus verder moet doen met Android 2.3.6. De LG Optimus L9 wordt ge-upgraded naar een versie van Android Jelly Bean. Welke versie dat exact wordt is nog niet duidelijk. En wanneer is ook nog niet duidelijk. Volgens Hoogvorst is de ontwikkelingen 'in de laatste stadia' en wordt hij 'redelijk snel verwacht'. 

Maar bij de rest van de toestellen staat nog 'geen zekerheid'. In het kader van de Nieuwe Duidelijkheid bij LG: wat moeten we daarvan denken? "Ik kan alleen maar zeggen dat we er geen zekerheid over hebben. Daaruit kun je de conclusie trekken dat we er mee bezig zijn", aldus Hoogervorst. Daar worden we niet veel wijzer van. LG zegt pas dat een upgrade er aan komt, als hij er ook echt aan komt.

**Update 22 april 2013**

Gezien op het nieuwsblog van LG zelf: een hele serie updates voor bestaande LG-toestellen. Zo heeft de LG Optimus L9 inderdaad op 3 april 2013 een upgrade naar Android 4.1.2. Jelly Bean gekregen. Maar ze hebben er flink de sokken in, want in diezelfde week zijn ook de LG Optimus L7 en de LG Optimus 4X HD voorzien van Android 4.1.2.

In het kader van 'De Nieuwe Duidelijkheid' doen ze ook meteen uit de doeken hoe het zit met andere toestellen, zo is te lezen op het LG nieuwsblog.

  • Voor de Optimus 3D en 3D Max was Gingerbread de laatste upgrade versie die uitkomt
  • Voor de Optimus L3 en L5: Hiervoor kunnen wij op dit moment geen upgrade bevestigen.
  • Voor de Prada by LG: Hiervoor kunnen wij op dit moment geen upgrade bevestigen.
  • Voor de Optimus 2X Speed en Optimus Black is Android 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS) de laatste upgrade die uitkomt.
Deel dit bericht:
Tags