Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Philips Soupmaker: soep maken voor dummies

Door: redactie-besteproductnl | 20 maart 2013 15:08

Magnetronvoedsel of voer in blik? Daar doen we niet meer aan. Alles moet vers, duurzaam en het liefst uiterst gezond. De Philips Soupmaker speelt handig in op die trend, want in dit apparaat kun je –jawel- soep maken. De Soupmaker is er voor de gezonde consument die in korte tijd een verse soep op tafel wil zetten.

Magnetronvoedsel of voer in blik? Daar doen we niet meer aan. Alles moet vers, duurzaam en het liefst uiterst gezond. De Philips Soupmaker speelt handig in op die trend, want in dit apparaat kun je –jawel- soep maken. De Soupmaker is er voor de gezonde consument die in korte tijd een verse soep op tafel wil zetten.

Op een willekeurig persevenement krijgt een mens nog weleens honger van het gesjouw langs alle stands en nieuwe producten. Dus toen we op het lifestyle-event van Philips in een hoekje een kok enthousiast met voedsel in de weer zagen, renden we er op af. Lang in de rij staan voor een vers soepje bleek gelukkig niet nodig want 1,2 liter soep bereiden, kost welgeteld twintig minuten. De Philips Soupmaker is eenvoud op zijn best.

Video Philips Soupmaker

Wat is de Philips Soupmaker?
De naam zegt het al: met de Philips Soupmaker kun je soep maken. Maar ook smoothies, jam, appelmoes of yoghurtshakes. Dat komt omdat de Soupmaker HR2200 eigenlijk niets meer is dan een blender met opwarmfunctionaliteit, maar dan wel zo gefabriceerd dat je het maximale uit je soep kunt halen. Een beetje hetzelfde idee als de Philips Homecooker, waarmee je semi-automatisch andere maaltijden kunt laten bereiden. Mocht je geen topkok zijn, geen nood: je krijgt bij aanschaf van de Philips Soupmaker er keurig een uitgebreid receptenboekje bij.

Hoe werkt de Philips Soupmaker?
De Philips Soupmaker heeft een speciaal blendermes. Deze hakt al je groenten in mootjes en zorgt ervoor dat je geen overbodig harde stukjes in soep hebt. Tip van kok Martin: hele grove stukken groente, denk aan wortel, moet je wel in twee, drie stukken snijden, want anders maak je het mesje onnodig bot. Hieronder steeksgewijs nog wat meer informatie over de Philips Soupmaker.

  1. De Philips Soupmaker heeft vijf verschillende standen om eten mee te bereiden. Er is een specifieke ‘gebonden soep’ stand, maar ook eentje om koude gerechten, denk aan milkshakes mee te bereiden. De vijfde modus is een speciale ‘blend yourself’ mode, wat inhoudt dat je zelf de blender handmatig kunt bedienen.
  2. De bereidingstijd is exact twintig minuten. Mocht je niet direct 1,2 liter soep willen wegwerken, dan blijft het 40 minuten warm in de Soupmaker.
  3. Op de bovenkant zit een speciaal handvat waarmee je gemakkelijk je soep kunt uitschenken in een kom. Dat maakt het apparaat – dat qua uiterlijk veel wegheeft van een waterkoker –handzaam en draagbaar.
  4. Philips claimt dat de Soupmaker ‘easy clean’ is. Oftewel: hij is makkelijk schoon te maken.

Wat kun je bereiden in Soupmaker?
Soep. Punt.
Nee, zonder gekheid: de Philips Soupmaker kan meer dan alleen soep maken. Je kunt het apparaat voor koude en warme gerechten gebruiken en dus is praktisch alles wat met vloeibaar voedsel te maken heeft wel een optie. Het bijgeleverde receptenboekje bevat 30 verschillende voorbeeldgerechten. In bovenstaande video gaf kok Martin nog een speciale, hoogst exclusieve tip: gerookte zalmsoep schijnt fantastisch te smaken in de Philips Soupmaker.

Hoe komt de Soupmaker H2200 uit de test?
Nou, we hebben de Soupmaker nog niet zelf uitgebreid aan de tand kunnen voelen op het heuse Philips Lifestyle Event, maar we kregen wel wat voorbeeldsoepjes om te proeven. En we kunnen niet anders zeggen dan dat de ‘gebonden groentesoep’ erg goed smaakte. Kok Martin verklapte wel dat dit -door de geringe bereidingstijd- natuurlijk nooit Grootmoeders Soep kan ‘toppen’, maar een goede tweede is het zeker. Eventueel kun je na bereiding nog wat ballen of uienringen toevoegen om het geheel af te maken. Na onze eerste ervaring kunnen we wel al wat duidelijke voor- en nadelen geven van de Soupmaker.

Voordelen Soupmaker:

  • Erg eenvoudig in gebruik
  • Makkelijk mee te nemen door compacte formaat, maar wel met een vloeistofinhoud van 1,2 liter.
  • Ingrediënten, water en boullionblokjes toegevoegd? Aanzetten en ondertussen lekker verder met het hoofdgerecht!
  • Naast soep ook koude maaltijden.

Nadelen Philips Soupmaker::

  • Nooit beter dan soep die een dag lang staat te pruttelen
  • Twintig minuten koken, en zelf een beetje snijden. Een blik opwarmen is nog altijd sneller.
  • Zelf een blender en een waterkoker? Dan kun je zelf ook wel ‘Soup Maken’.

Wat kost de Philips Soupmaker?
De Philips Soupmaker H2200/80 is in de verschillende webwinkels verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs bedraagt 109 euro, maar in onze uitgebreide prijsvergelijker zie je dat je de Soupmaker kopen kunt voor minder dan 80 euro. En da’s toch een essentieel verschil.

Deel dit bericht:
Tags