Bart Frouws
Bart Frouws
Redacteur

Audiofanaat: Roosmarijn Reijmer

Door: Bart Frouws | 31 maart 2013 19:58

Ze mag misschien wat minder tatoeages hebben, qua werk kun je Roosmarijn Reijmer de nieuwe Eric Corton noemen. Als presentatrice van het 3FM-programma 3voor12Radio is ze de hele dag bezig met het ontdekken van nieuwe bands en de hits van morgen. Daar hoort natuurlijk een uitmuntend geluid bij. Een interview in samenwerking met Lust For Life Magazine.

Ze mag misschien wat minder tatoeages hebben, qua werk kun je Roosmarijn Reijmer de nieuwe Eric Corton noemen. Als presentatrice van het 3FM-programma 3voor12Radio is ze de hele dag bezig met het ontdekken van nieuwe bands en de hits van morgen. Daar hoort natuurlijk een uitmuntend geluid bij. Reijmer draait muziek dan ook het liefst vanuit haar thuisstudio, waarmee ze haar eigen radiogeluid in de woonkamer kan luisteren. In samenwerking met muziektijdschrift Lust For Life een interview.

Eerste aanraking met muziek
“Mijn moeder draaide vroeger alle muziek die ze leuk vond op standje dertien. Neil Diamond, Queen: ze vlogen op hard volume door het huis. Mijn ouders hadden altijd de radio aan en ook een kast vol met vinyl. Mijn broer besmette mij pas echt met het muziekvirus: hij werkte bij een lokaal radiostation en maakte thuis radio voor mij. Heel handig, want zo kon hij al mijn verzoekjes draaien! De eerste plaat die me greep? Dat moet Song For Whoever van The Beautiful South zijn geweest. De melodie van de zanglijn vond ik prachtig.”

 
Vooral de zanglijn van Song For Whoever vond Reijmer prachtig.

Eerste plaat
“Dat was Everywhere van Fleetwood Mac! Haha! Totally uncool natuurlijk, maar het was weer de melodie die me hier aangreep. Ik heb die single in ieder geval helemaal platgedraaid. Het hoesje hangt nog steeds in mijn woonkamer. Naast die van New Kids On The Block en The Bangles overigens, die ik vlak daarna kocht. Overigens was ik niet zo’n platenzaaknerd die de hele dag in de winkel rondhing; ik kocht alleen een cd als ik af en toe wat zakgeld had gespaard.”

Eerste radio
“Dat was een draagbaar radio-casettedeck van Sony. Welke type het precies was, weet ik niet meer, maar ik kan hem nog heel goed voor de geest halen. Hij was blauw met zwart en niet erg groot: ongeveer de afmetingen van een schoenendoos. Iedere vrijdagmiddag nam ik de Top 40 met Erik de Zwart op . Die wilde ik als dj natuurlijk niet door de liedjes heen horen, dus het was altijd een kunst om op het juiste moment op record en stop te drukken. Dat ging wel eens mis. Bij Mac’s Everywhere kwam ik er later pas achter dat er een heel stuk niet te horen was. Er zat gewoon een gat in de muziek!”

Hifi-intallatie
“Ik heb thuis een studio waar ik mijn programma voor KX Radio opneem. Die gebruik ik ook voor muziek in huis, want ik heb de Genelec-luidsprekers in mijn woonkamer er op aangesloten. Ik heb zelfs een Warsanis audioprocessing system in die studio. Die zorgt dat de muziek veel aangenamer klinkt, net als op de radio. Ik denk dat ik een van de weinige vrouwen in Nederland ben die zo’n apparaat heeft staan.”

Luisterplaats
“Waar ik ook ben, ik heb altijd muziek op staan. Thuis, in de auto, als ik wakker word of ga slapen. Anders ga ik zelf zingen. Dan kunnen de raarste melodieën, die op een of andere manier in mijn hoofd zijn gekomen,plotseling naar buiten komen. Wat ik zoal draai? Van ABBA tot ZZ Top, maar vooral heel veel nieuwe muziek. Ik ben altijd op zoek naar de hits van morgen. Dat komt ongetwijfeld doordat ik vroeger bij 3FM muzieksamensteller was en de playlists maakte.”

Ik denk dat ik een van de weinige vrouwen in Nederland ben die een audioprocessing system thuis heeft staan 

Cd, lp of mp3
“Eigenlijk heb ik geen voorkeur tussen cd’s of andere digitale vormen. Ik vind het wel enorm handig dat ik mijn muziekbibliotheek op mijn telefoon mee kan nemen of met Spotify bijna alles binnen handbereik heb. Maar als je zoveel nieuwe muziek hoort als ik, ga je albums toch identificeren met en onthouden door het artwork dat erbij zit. Dan is een cd dus toch handiger. Ik ben een kind van de cd. Met vinyl heb ik wat minder, al zit ik er wel over te denken om een platenspeler aan te schaffen.”

Speledingetje: iPhone 4
“Mijn iPhone heeft 16 gigabyte geheugen en dat staat helemaal vol met muziek. Het is ideaal voor onderweg. Thuis maak ik playlists met liedjes en af en toe gooi ik er een nieuwe op. Nu je met Spotify ook alle muziek gewoon online via je telefoon kunt luisteren, is het hek helemaal van de dam. Ook daar maak ik afspeellijsten voor: eentje met lentenummers, voor zomerse songs of met liedjes uit de jaren negentig. Zo hou ik het ambacht van muzieksamensteller toch een beetje bij.”

Deel dit bericht:
Tags