Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Denon hoopt met Cocoon-serie op 'wow-effect'

Door: redactie-besteproductnl | 3 april 2013 10:05

Denon doet het sinds een tijdje anders. Stond het vroeger bekend als een relatief high end merk, richt het zich nu vooral op de consument die hun (audio-)producten willen hebben voorzien van de nieuwste snufjes. De Cocoon-serie draadloze iPod-docks zijn daar het beste voorbeeld van.

Denon doet het sinds een tijdje anders. Stond het vroeger bekend als een high end merk, richt hetzich nu vooral op de consument die hun(audio-)producten willen hebben voorzien van de nieuwste snufjes. De Cocoon-serie met draadloze iPod-docks is daar het beste voorbeeld van.

VIDEO: Denon over de Cocoon speakers

De iPod-dock is populairder dan ooit. Sinds Apple in 2001 de eerste iPod Classic introduceerde heeft deze productgroep een enorme vlucht genomen en iedere fabrikant probeert daar een graantje van mee te pikken. Het inmiddels meer dan honderd jaar oude audiomerk Denon doet dat ook. 

De wow-factor moet echt in de producten van Denon zitten. Daar streven we naar

"Denon focust zich sterk op nieuwe technologieën", verklaart Paul Haex, productmanager van D&M Europe, de overkoepelende fabrikant die de apparaten van merken Marantz en Denon ontwikkelt. "Er zijn honderden aanbieders die dit soort producten lanceren. Wij kijken echt naar de markt en stellen ons de vraag: 'Wat valt op en hoe wordt een product van Denon ervaren?'Vooral op het gebied van de 'wireless dockingstations' proberen we daar echt goed naar te kijken. De wow-factor moet er echt in zitten. De gedachte: ik ben blij dat ik dit product heb, dat willen we bereiken "

Denon Cocoon Home

Cocoon Portable en Cocoon Home
Denon doet dat sinds begin dit jaar met de Cocoon Portable en de Cocoon Home. Twee apparaten met een opmerkelijke vormgeving, voorzien van een 'ouderwetse' 30-pins connector en allerlei streaming toepassingen om muziek af te kunnen spelen. De Portable neem je overal mee vanwege een ingebouwde accu - en is daarmee de directe concurrent van de Bose Soundlink Mobile en de Logitech Boombox UE - maar heeft qua geluid wel minder in zijn mars dan de Cocoon Home. Die is, zoals de naam al doet vermoeden, meer voor het thuisgebruik.

De Cocoon Portable en de Cocoon Home zijn beiden al op de markt. De Cocoon Home kun je momenteel al aanschaffen voor een bedrag van rond de 490 euro. De Portable kost aanzienlijk minder: deze kun je in diverse webwinkels al vinden voor 380 euro

Alle producten van Denon eens van dichtbij bekijken en beluisteren? Kom dan naar de Nationale AV-dagen op 6 en 7 april in Veldhoven. Schrijf je nu in en dan zijn de kaarten GRATIS.
Deel dit bericht:
Tags