Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Uitbrakken met FB Home, Google en gratis digitale TV

Door: redactie-besteproductnl | 15 april 2013 14:53

Maandagochtend, vaste prik: Uitbrakken! Ger is op vakantie, dus Bart en Dennis nemen de nieuwtjes van deze week door. Wat is Facebook Home? Hoe kijk je gratis digitale televisie via UPC en wat doe je met Google als je er niet meer bent? Je hoor het in Uitbrakken!

Maandagochtend, vaste prik: Uitbrakken! Ger is op vakantie, dus Bart en Dennis nemen de nieuwtjes van deze week door. Wat is Facebook Home? Hoe kijk je gratis digitale televisie via UPC en wat doe je met Google als je er niet meer bent? Je hoor het in Uitbrakken!


Facebook Home is sinds afgelopen vrijdag te downloaden. Wat het is? In het kort: een schil om je Android-toestel waarmee je startscherm wordt vervangen door Facebook. Zet je telefoon aan en de statusupdates van vrienden verschijnen direct groots in beeld. Bart is niet direct enthousiast: hij zit niet te wachten op zijn vrienden direct groots in beeld. Opvallend: vooralsnog zijn er nog geen advertenties te zien, maar dat gaat natuurlijk niet lang meer duren. Chatheads, de bolletjes met gezichten van vrienden waarmee je aan het chatten bent is wel een leuke functie. Facebook Home is gratis te downloaden in de Play Store, maar alleen beschikbaar voor de HTC One, One X (+), Samsung Galaxy S3, de Note II en natuurlijk de gloednieuwe HTC First. Heb je een ander toestel, maar wil je FB Home toch proberen? Dan zijn er via duistere omwegen toch nog mogelijkheden... (op eigen risico!)

Google Inactive Account Manager 
Wat doe je met je Gmail-account als je komt te overlijden? Google biedt sinds enkele dagen de oplossing: Google Inactive Account Manager. Dankzij dit digitale testament stel je in een paar stappen in wat er moet gebeuren als je na een X-aantal maanden niet bent ingelogd. Zo kun je bijvoorbeeld een notificatie sturen naar 10 vertrouwde familieleden of vrienden, zelfs gegevens met hun delen en uiteindelijk je account automatisch laten verwijderen.

Gratis digitale televisie kijken via UPC
Mooie stap in televisieland: UPC biedt sinds kort gratis digitale televisie aan voor al haar klanten, en dat zonder kastje of ander abonnement. Klanten die een analoog-abonnement hebben en beschikken over een tv met een ingebouwde DVB-C-ontvanger (iets wat in alle nieuwe televisies zit) kunnen nu de vaste analoge zenders in digitale kwaliteit bekijken, met daarbovenop alle regionale zenders én NED1, 2 & 3 in HD-kwaliteit. Het enige wat je hoeft te doen is de kanalen opnieuw instellen. Hoe dat precies werkt en welke regiocodes je nodig hebt lees je op de site van UPC. Voer de stappen 1 t/m 4 uit en je kunt gratis een stuk scherper televisie kijken. Ideaal voor bijvoorbeeld studentenhuizen!

Vraag: Hoe kan ik sneller typen op mijn telefoon?
We krijgen wekelijks een hoop leuke reacties binnen op Uitbrakken, maar is de reactieruimte op YouTube net iets te klein voor jouw vraag of heb je een bijzonder avontuur wat je met ons in Uitbrakken willen delen? Dan kun je nu ook terecht in onze mailbox: uitbrakken@besteproduct.nl. Sterke verhalen, ongezoute kritiek, gekke vragen; alles is welkom. We trappen af met een vraag die we regelmatig horen: hoe kan ik sneller typen op mijn telefoon? Dennis is fan van swypen, Bart vooral van betere toetsenborden op Android. Zijn top 3 met apptips: Kii, Swiftkey en Smart Keyboard Pro.

Deel dit bericht:
Tags