Koen Helder
Koen Helder
Redacteur

HTC One SV maakt een beetje boos

Door: Koen Helder | 23 april 2013 13:19

De HTC One SV is een smartphone die volgens HTC tussen de One S en de One V in valt. Dat doet het in veel opzichten ook, behalve qua prijs. Maar dan kun je er wel mee op het 4G netwerk.

De HTC One SV is een smartphone die volgens HTC tussen de One S en de One V in valt. Dat doet het in veel opzichten ook, behalve qua prijs. Die is namelijk hoger dan die van de andere twee toestellen. En ook als je het vergelijkt met concurrerende modellen, dan kom je erachter dat deze smartphone erg veel kost voor wat het biedt. Ook al kun je er mee op het 4G netwerk.

En dat lijkt ook een beetje de achterliggende gedachte van HTC. Mensen die op het 4G netwerk willen, maar niet de hoofdprijs voor de HTC One willen betalen kunnen zich richten op de HTC One SV. En omdat het toestel 4G ready is mogen ze hier ook flink voor betalen. Ik word er een beetje boos om.

Sterker nog, ik raad je af de HTC One SV te kopen om redenen die ondertussen wel duidelijk zijn.

Waardeloze prijs-kwaliteit verhouding
Het resultaat is een prijs-kwaliteit verhouding om van te janken. Voor de vorm laten we het 4G gebeuren even voor wat het is en vergelijken de smartphone met wat andere toestellen. Wat kun je namelijk zoal voor € 350,- of minder kopen? Dames en heren, houdt u vast!

  • De LG Optimus 4X HD. Een quadcore telefoon, met hogere schermresolutie en betere camera: €320,-
  • De Sony Xperia T. Het voormalige vlaggenschip van Sony. Prachtig design, snellere processor, hogere schermresolutie en eveneens betere camera: €330,-
  • De HTC Desire X. Mooi toestel met vrijwel gelijke specificaties als de One SV: €220,-
  • De Acer CloudMobile. Snellere processor, betere camera en hogere schermresolutie: €250,-

Maar dan: 4G
Toegegeven, bovenstaande toestellen kunnen momenteel niet op het 4G netwerk en de meeste zullen dit ook nooit kunnen. Toch durf ik met de hand op het hart en twee vingers in de lucht te zweren dat ik persoonlijk liever alle vier deze toestellen zou aanschaffen dan de HTC One SV.

Het toestel heeft een 1,2 GHz dual-core processor, een 5 megapixel camera, een schermresolutie van 480x800 pixels en komt uit de doos met Android 4.0. Daar mag je als fabrikant simpelweg niet €350,- voor vragen. De verhoudingen kloppen niet. Het ergste vind ik misschien nog wel dat de HTC One SV niet eens een slecht toestel is en dat het prima in de smaak had kunnen vallen wanneer het naar behoren was geprijsd.

72157633277223089

Wat kan ik hier nog aan toevoegen? Is 4G momenteel voor jou niet zo belangrijk, dan raad ik je aan een ander toestel te kopen. Sterker nog, ik raad je af de HTC One SV te kopen om redenen die ondertussen wel duidelijk zijn. Voor de volledigheid: wil je meer weten, lees dan de volledige review en het testrapport van de HTC One SV.

Deel dit bericht:
Tags