Bart Frouws
Bart Frouws
Redacteur

Samsung Galaxy Tab 2 10.1: voor weinig een groot merk

Door: Bart Frouws | 30 juli 2012 16:05

Ze bestaan wel degelijk: Tablets van Samsung die niet door rechters verboden zijn. De Samsung Galaxy Tab 2 10.1bijvoorbeeld. Maar komt deze tablet ook door de zware ballotagecommissie van BesteProduct?

Ze bestaan wel degelijk: Tablets van Samsung die niet door rechters verboden zijn. De Samsung Galaxy Tab 2 10.1 bijvoorbeeld. Maar komt deze tablet ook door de zware ballotagecommissie van BesteProduct?

Soms zijn de wegen van fabrikanten ondoorgrondelijk. Want de eerste vraag die in mij opkwam na het zien van de Samsung Galaxy Tab 2 10.1 is: waarom heeft dit apparaat nagenoeg dezelfde specificaties als zijn voorganger, de eerdere Tab 10.1? Ga maar na: een 1Ghz dual-core processor, 1GB geheugen, 3 megapixel camera etc. En nog opvallender: de Tab 2 is groter én dikker dan de Tab 1!

Grootste verschil
Het grootste verschil zit 'm in de prijs die Samsung de Tab 2 heeft meegegeven. Toen zijn voorganger ruim een jaar geleden de schappen bestormde zat er een stickertje op van liefst 475 euro. Deze nieuwe tablet is bij de lancering meer dan honderd euro goedkoper. Het woord 'budgettablet' klinkt gelijk wat plastic en goedkoop, maar Samsung lijkt zich met de Tab 2 te richten op de onderkant van de markt: voor weinig geld toch een tablet van een groot merk.

De Tab 2 richt zich op de onderkant van de markt: voor weinig geld toch een tablet van een groot merk.

Hamvraag: waar voor je geld?

De vraag is of je blind moet gaan voor de grote naam, of toch even verder moet kijken naar wat er nog meer op de markt is. De Samsung Galaxy Tab 2 10.1 is voor normaal gebruik (mailen, social media checken, Ebooks lezen) een hele degelijke tablet, waarbij de prijs de relatief matige specificaties compenseert. Verlang je echter wat meer van een tablet, denk aan fanatiek gamen, dan blijkt de hardware behoorlijk wat moeite te hebben om alles vloeiend op het scherm te toveren.

Waar ga je voor?
De vraag of de Samsung Galaxy Tab 2 10.1 de aanschaf waard is hangt dus af van het geplande gebruik. Bedenk voor aanschaf goed na wat je met de tablet wilt gaan doen. Heb je iets meer te besteden en staar je je niet blind op het merk Samsung? Dan biedt bijvoorbeeld Asus met de Transformer Pad TF300T ook heel aardig alternatief, of kijk even naar de inmiddels wat vriendelijker geprijsde Apple iPad 2.

Wat viel nog op aan de Samsung Galaxy Tab 2 10.1:

  • De speakers zitten aan de voorkant. Dat klinkt heel logisch, maar dat is niet met alle tablets het geval. Zo zitten ze bij de Tab 7.7 aan één zijkant, waardoor het stereogeluid een stuk minder klinkt.

  • Er komt gruwelijk veel geluid uit die speakers!

  • De Tab2 10.1 is standaard voorzien van Android 4.0 (ICS).

  • Je kunt nu (eindelijk?) ook je eigen SD-kaart in de Tab 2 stoppen, om zo het geheugen uit te breiden.

De Samsung Galaxy Tab 2 10.1 scoort drie van de vijf sterren. Meer weten? Check hier onder de videoreview en lees het volledige testrapport van de de Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Deel dit bericht:
Tags