Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Uitbrakken met TomTom smartwatch, custom roms & Twitter-apps

Door: redactie-besteproductnl | 22 april 2013 18:04

Het is maandag, tijd voor een kakelverse Uitbrakken. Deze week bespreken Dennis en Bart het nieuws rondom TomTom, Windows 8.1 en wordt de zoektocht naar een nieuwe Twitter-app ingezet!

 

Het is maandag, tijd voor een kakelverse Uitbrakken. Deze week bespreken Dennis en Bart het nieuws rondom TomTom, Windows 8.1 en wordt de zoektocht naar een nieuwe Twitter-app ingezet!

De eerste vragen zijn binnen! Vorige week introduceerden we een e-mailadres voor prangende vragen, sterke verhalen en heftige avonturen: uitbrakken@besteproduct.nl. We ontvingen een aantal leuke vragen die we in deze Uitbrakken behandelen; wat doen jullie met de telefoons die getest zijn? Draaien jullie custom roms? Wat is het ergste wat er met een telefoon van jullie gebeurd is? Check de video voor het antwoord op deze en meer vragen.

VIDEO: Uitbrakken 22 april 2013

In het nieuws: WiFi in de trein en weg met Metro in Windows 8.1
Windows 8.1 is in de maak en er komt goed nieuws uit het kamp van Microsoft. Er blijkt in het register een optie te zijn gemaakt waarmee je de computer direct kunt opstarten in desktopmodus. Weg met die gare Metro-interface dus! Niet te vroeg juichen, want of deze 'registerhack' ook in de uiteindelijke versie zit is nog maar de vraag, maar het begin is er.

De NS en T-Mobile gaan nog minimaal 1 jaar door met het aanbieden van gratis draadloos internet in de trein. Daarnaast wil NS gratis WiFi gaan aanbieden op grote stations in Nederland, te beginnen op de Haagse stations Centraal en Holland Spoor.

TomTom komt met een smartwatch
Navigatieboer TomTom bracht het deze week als groot nieuws: 'we komen met 2 smartwatches'. Opmerkelijk, want het is niet de eerste keer dan ze met een hip horloge komen, eerder al probeerde de fabrikant het in samenwerking met Nike. Bart en Dennis zijn wisselend enthousiast over het nieuws: Bart ziet kansen als vervanger van een horloge met hartslagmeter, Dennis ziet er het nut eigenlijk niet van in.

Gezocht: nieuwe app voor Twitter
Bart zit met een probleem: zijn favoriete Twitter-app Tweakdeck (Android) wordt over een maand bijgelegd op de digitale begraafplaats. Twitter stopt begin mei met de ondersteuning van haar eigen API versie 1.0 en tekent daarmee voor het einde van Tweetdeck & Tweakdeck. Welke app moet je nu dus gebruiken om te kunnen twitteren op Android? We zijn benieuwd naar jullie favo tools. Laat het weten in de comments!

HTC One vs Samsung Galaxy S4
Het is gedaan met de rust, want aan het einde van de week ligt de Samsung Galaxy S4 in de winkels. En daarmee lijkt de S4 nog eerder beschikbaar (in ieder geval op grote schaal) dan de HTC One. De productie van de One heeft flinke vertraging opgelopen en daarmee slaat HTC een flinke flater. De fabrikant staat te springen om een succes, iets wat de met 5 sterren gedecoreerde HTC One zou kunnen leveren, maar HTC faalt hard als het gaat om levering... Dit tot groot ongenoegen van mensen die de telefoon al weken in de pre-order hebben staan, aldus Dennis. Check het verhaal in Uitbrakken!

Heb je vragen, opmerkingen of een goed verhaal? Laat het achter in de comments of mail naar uitbrakken@besteproduct.nl!

Deel dit bericht:
Tags