Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Uitbrakken special: Samsung Galaxy S4

Door: redactie-besteproductnl | 22 april 2013 21:45

We hebben 'm! De Nederlandse lancering van de Samsung Galaxy S4 staat voor aanstaande donderdag op de rol, maar een koerier liep vanavond binnen met een pakketje met daarin, jawel, de S4. Dennis en Bart bespreken het nieuwe vlaggenschip van Samsung in deze speciale Uitbrakken.

We hebben 'm! De lancering van de Samsung Galaxy S4 staat voor aanstaande donderdag op de rol en zaterdag start de verkoop, maar een koerier liep vanavond binnen met een pakketje met daarin, jawel, de S4. Dennis en Bart bespreken het nieuwe vlaggenschip van Samsung in deze speciale Uitbrakken.

De Samsung Galaxy S4 werd half maart in New York gepresenteerd. Dennis was daarbij aanwezig, mocht heel even met het toestel spelen en maakte daar een preview van. Zo'n groot evenement is prachtig, maar de quality time met het toestel heel minimaal. We zijn dan ook blij dat we het toestel nu, aan de vooravond van de lancering, in huis hebben en 'm alvast nader kunnen inspecteren.

VIDEO: Uitbrakken special met de Samsung Galaxy S4

Eerste indruk van Dennis
Chef Tekentafel bij Samsung heeft zich niet nodeloos in het zweet gewerkt: de S4 lijkt bijzonder veel op zijn voorganger: de Samsung Galaxy S3. Is dat slecht? Nee, helemaal niet, het toestel ziet er prima uit. De heftige discussies op het web waren ook meer gericht op de materiaalkeuze dan het design. Plastic behuizing, voor de één het summum van goedkope meuk, voor de ander een manier om productiekosten én gewicht laag te houden. Dennis is helder: met plastic is weinig mis, het kan ook tegen een stootje, maar iets sjieker materiaal zou fijner zijn geweest.

Pokkeherrie
"Wat zijn dat voor een geluidjes?!". De blik in de ogen van Dennis is veelzeggend. Ook de rest van de redactie kijkt op van de hoeveelheid gekke sounds die zonder enige aanleiding uit de S4 lijken te komen. Direct een gratis tip: het kan ook uit. Gelukkig zijn er ook genoeg dingen waar we wel vrolijk van worden. Zo valt het 5-regelige toetsenbord op. De knopjes zijn klein, maar de eerste testregels worden foutloos afgewerkt. Ook het automatisch scrollen door met je ogen te bewegen, Smart Scroll in Samsungs marketingwoordenboek, trekt veel bekijks op de redactie. Wenkbrauwen worden in nooit eerder verkregen standen gemanoeuvreerd, maar het werkt wonderwel best aardig.

De concurrentie
HTC en Samsung strijden op dit moment om de eer van het beste vlaggenschip. De One kreeg onlangs als eerste toestel op BesteProduct de maximale score van 5 sterren, dus er is werk aan de winkel voor Samsung. Als we puur naar specs kijken, ontlopen de One en S4 elkaar niet veel en ook qua software hebben beide smartphones hun (eigen)aardigheden. Over de camera van de Samsung Galaxy S4 kunnen we nog niet veel zeggen. Check in ieder geval onderstaande vergelijking om een eerste indruk te krijgen.

Videovergelijking: de Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z, Nokia Lumia 920, iPhone 5 en de Samsung Galaxy S3

Doekoe
Welk toestel als beste uit deze tweestrijd komt is nog de vraag, maar we kunnen wel alvast verklappen welke telefoon het meest verkocht zal worden. Dat zal zonder twijfel de Galaxy S4 worden, simpelweg vanwege het immense marketingbudget van Samsung. Voorbeeldje: begin april werd met veel bombarie een speciaal Twitteraccount gelanceerd om een S4-actie onder de aandacht te brengen. Promoted hashtags (volgens de berichten een prijskaartje van tienduizenden euro's per dag) en een verified account ten spijt; er zijn vooralsnog pas een handjevol volgers bij elkaar geharkt.

EXCLUSIEF: De Samsung Galaxy S4 check!
De S4 staat bij veel mensen hoog op het verlanglijst, maar hoe goed is-ie in het echt? En moet je hem zaterdag kopen als hij in de winkel ligt? Dat mag je zelf controleren op de S4 Check van BesteProduct.nl. Meld je aan en kom woensdag naar de redactie in Arnhem. Kijk HIER voor alle informatie over de S4 check.

Samsung Galaxy S4 kopen
De Samsung Galaxy S4 moet vanaf zaterdag 27 april in Nederland en België in de winkels liggen. Adviesprijs van het toestel is €699,-

Deel dit bericht:
Tags