Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Wat een week! (deel 58)

Door: redactie-besteproductnl | 27 april 2013 12:44

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening en die geven we dan ook graag. Wat viel ons afgelopen week allemaal op?

 

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening en die geven we dan ook graag. Wat viel ons afgelopen week allemaal op?

  • Natuurlijk, het is Samsung-week. Donderdagavond vond de Nederlandse lancering plaats van de Samsung Galaxy S4 in Amsterdam. Het was geen persevenement -uitgebreid verslag zullen we er niet van doen- dus schoven we aan bij dealers, partners en andere zakenlieden voor een diner en presentatie. Voor bescheidenheid is bij Samsung geen enkele plaats. Nieuwe functies van de smartphone werden ingeleid met videomontages van Gandhi, JFK en Martin Luther King. Astronaut André Kuipers (snap je 'm...Galaxy?) hield een, overigens fascinerende, presentatie en de Koreaanse baas van Samsung Nederland ontpopte zich als een soort Emile Ratelband. Hij wilde de microfoon pas aan presentator Humberto Tan teruggeven als iedereen zijn TSJAKKAA-achtige Koreaanse proost had meegebruld. (Wees niet bang, wij hebben niet meegedaan). Nieuwsgierig naar de prijs van dit toestel? Alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S4 als los toestel hebben we voor je op een rij gezet. Wil je hem liever met een abonnement? Ook dat kan. Bij onze collega's van TelecomVergelijker.nl check je alle aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S4 mét abonnement.
  • Om toch nog iets te kunnen opsteken van het samenzijn bij Samsung, hebben we S-translator op de Galaxy S4 even aan het werk gezet, check bovenstaande foto. Dit is dus het Koreaans voor proost. Volgens de telefoons spreek je het uit als....ham-bé. Of iets in die richting? Leerzaam!
  • Om de grootheidswaan van Samsung nog wat te benadrukken, werd ter afsluiting van de lancering op de binnenkant van de enorme koepel een gigantische animatie van vallende S4-en getoond, begeleid door een stampende, oorverdovende Skrillex-beat.
  • Een virtuele regen van Samsung Galaxy's, maar bij HTC heerst absolute droogte. Alsof de leveringsproblemen van wat misschien wel 's werelds beste smartphone, de HTC One, nog niet genoeg waren, kregen ze nog een tegenslag te verwerken. De rechter in Amsterdam heeft bepaald dat een microfoonchip in de HTC One alléén door Nokia mag worden gebruikt. Zo als het er nu uit ziet, mogen alle toestellen die al gemaakt zijn nog wel verkocht worden, maar moet er voor nog te produceren HTC One's iets anders bedacht worden. HTC zegt dat er door de uitspraak geen extra leveringsproblemen bij komen. Als het tegen zit, zit het bij HTC ook echt goed tegen.
  • Meer telefoonnieuws: T-Mobile heeft een onderzoekje gedaan. Daar is een werkelijk krankzinnige conclusie uitgekomen die helemaal niemand had verwacht. Wat wil het geval, 95% van de Nederlanders wil een einde aan de verborgen kosten in een telefoonabonnement! U leest het goed. Wij, het Nederlandse volk, houden er niet van als we denken te weten wat we moeten betalen, maar achteraf te horen krijgen dat we meer moeten betalen. Fascinerend. We vermoeden dat de overige 5% de vraag totaal niet begrepen heeft.
  • De tijd vliegt. Een jaar geleden zei Amerikaans tech-journalist en internet-junk Paul Miller het www rigoreus gedag. Hij ging het gebruik van internet en alles wat er mee te maken had volledig vermijden, en schreef daar af en toe (erg leeswaardige) artikelen over op de website van The Verge. En nee, hij heeft ze niet zelf online gezet. Miller zou het een jaar proberen vol te houden, en dat is dus gelukt. Nu is natuurlijk de vraag wat de beste man bij zijn terugkeer op internet als eerste moet zien? Een briljante kattenvideo? Een .gif skater die op zijn zak valt? De tenenkrommende persconferentie van Huawei of een video van BesteProduct? Tips kun je achterlaten op #whatshouldpaulsee bij The Verge.
Deel dit bericht:
Tags