Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Wat een week! (deel 59)

Door: redactie-besteproductnl | 4 mei 2013 13:19

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening en die geven we dan ook graag. Wat viel ons afgelopen week allemaal op?

 

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening en die geven we dan ook graag. Wat viel ons afgelopen week allemaal op?

  • Natuurlijk, op 30 april liepen we allen met een oranje pruik de polonaise. Leuk, zo'n kroning. Maar die dag was er eigenlijk iets belangrijkers te vieren. Het internet, datgene waar je nu op kijkt, was exact 20 jaar oud! In 1993 besloten onderzoekers in onderzoeksinstituut CERN in Geneve het door hun ontwikkelde 'world wide web' openbaar en voor iedereen beschikbaar te maken. Iets waar we ze tot op de dag van vandaag nog dankbaar voor zijn. 's Werelds allereerste website, uiteraard ook van CERN, staat voor die gelegenheid weer in originele staat online. Metzonder knipper-banners, like-knoppen en flash-intro's. Mooi was die tijd.

  • Samsung heeft een Whatsapp-killer, maar niemand weet dat. Chatdienst ChatOn bestaat al een tijd en is standaard op elke Samsung smartphone geïnstalleerd. Daarnaast biedt het flink meer functies dan Whatsapp. Maar nogmaals: niemand weet dat. Dennis nam proef op de som en importeerde zijn contactenlijst in de app om te zien wie er nog meer ChatOn gebruikte. Van aaaal zijn contacten (poeh-hee, wat is hij toch populair) bleek er één iemand ChatOn te hebben. En die gaf dan weer via Twitter aan dat hij het niet meer gebruikte. Schiet niet op zo.

  • Opvallend. In Dennis' contactenlijst staan ook de mobiele nummers van een handjevol Samsung-medewerkers. Maar die kwamen niet terug als ChatOn-contact. Zelfs bij Samsung lijken ze ChatOn dus niet te gebruiken.

Voor Android-gebruikers lijkt de smartphone of tablet steeds gevaarlijker te worden

  • Zoete, zoete wraak. Dat kregen de ontwikkelaars van Game Dev Tycoon, een spelletje waarin de speler een comuterspel moet ontwikkelen, verkopen en daar geld mee moet verdienen. Ze kregen in de gaten dat hun spel, dat voor $8 te downloaden is, veel illegaal werd verkregen. Dus lanceerden ze een aangepaste versie en verspreiden die zelf op torrentsites en downloadnetwerken. De gimmick: in de illegale versie kregende spelers, hoe goed ze het ook deden, steeds minder geld omdat hun virtuele spel illegaal gedownload werd. Vervolgens verschenen er op internetfora verschillende hulpkreten van spelers die niet verder konden in het spel. Het computerspel dat ze gemaakt hadden in een computerspel dat ze illegaal gedownload hadden, werd te vaak illegaal gedownload. Oh ironie.

  • AAAAAARGH! We gaan er allemaal aan! Nu.nl bericht voor de zoveelste keer over Android-malware en doet dat met niet mis te verstane woorden. "Voor Android-gebruikers lijkt de smartphone of tablet steeds gevaarlijker te worden", zo wordt er geschreven. De reden dat Nu.nl meent dat het gebruik gevaarlijker wordt is omdat Nu.nl er regelmatig over schrijft. Stukje cirkel-redenatie. Houden we van. Gelukkig is er een oplossing, Nu.nl testte namelijk zes anti-virus apps voor Android. Welke dat zijn...dat staat er niet. Wel staat er dat de beveiligingsapp van Trend Micro erg goed uit de bus komt. En Trend Micro kent u misschien wel weer van bangmakende, angstaanjagende malware berichten op...Nu.nl. De redactie van Nu.nl is overigens volledig onafhankelijk.

  • Goed, niet te kinderachtig. Het is heus niet zo dat Nu.nl in elk bericht over Android malware Trend Micro naar voren schuift. Neem dit bericht, geplaatst op exact dezelfde dag dat de Trend Micro app bejubeld werd. Uit onderzoek (ditmaal niet gedaan door Trend Micro) is gebleken dat virusscanners voor Android kinderlijk eenvoudig te omzeilen zijn. In het rapport (pdf) blijkt ook dat de beveiliging van Trend Micro makkelijk gepasseerd kan worden, iets wat je niet leest op Nu.nl. De redactie van Nu.nl is overigens volledig onafhankelijk.

 

 

 

Deel dit bericht:
Tags