Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Homeknop iPhone kapot? Er is een oplossing

Door: Dennis de Vries | 15 mei 2013 17:15

Mooi spul, zo'n iPhone. Maar als één van die knoppen dan ineens de geest geeft, dan kan het zijn dat je telefoon weinig meer doet. Lastig? Zeker, zo ondervonden wij toen de home-knop van onze iPhone het begaf. Maar de iPhone heeft een oplossing ingebouwd.

Mooi spul, zo'n iPhone. Strak design, moderne hardware, lekker weinig knoppen. Maar als één van die knoppen dan ineens de geest geeft, dan kan het zijn dat je telefoon weinig meer doet. Lastig? Zeker, zo ondervonden wij toen de home-knop van onze iPhone het begaf. We zaten met de handen in het haar, maar de iPhone heeft een oplossing ingebouwd.

Wisten we ook niet. Sinds iOS 5, al beschikbaar op de iPhone 4 en 4S, is een virtuele homeknop beschikbaar. Geen overbodige luxe, aangezien dit bij veel iPhones een zwakke plek blijkt. De oplossing is ingebouwd in de vorm van een zwevende knop over het startscherm. Je kunt 'm verplaatsen, maar hij springt altijd terug naar de rand van je beeldscherm om zo min mogelijk in de weg te staan.

De virtuele homeknop in je iPhone activeer je via:
Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Assistive Touch > Schakel in.

iPHone virtual assist

Het Assistive touch menu dat doet veel meer dan alleen een virtuele homeknop bieden. Alle functies van alle knoppen kunnen op deze manier via het touchscreen bediend worden. Dus is er ook een optie om 'twee keer' op de homeknop te drukken, voor het multitask menu, kun je de iPad virtueel schudden en zonder de schakelaar de rotatievergrendeling bedienen.

Nee, brekend nieuws is dit niet. Maar we zijn niet bang voor een stukje consumentenadvies. Deze functie is goed weggestopt in de iPhone of iPad. Mocht je homeknop, of een andere knop, stuk zijn, laat 'm maken maar weet wel: de situatie is niet hopeloos. Graag gedaan!

Deel dit bericht:
Tags