Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Uitbrakken met Google I/O en de beste smartphone

Door: redactie-besteproductnl | 13 mei 2013 11:33

Een regenachtige maandag, Ger en Dennis zijn gaan schuilen in de kelder. Daar bespreken zij het laatste tech-nieuws onder het genot van een kopje koffie. Google, Fairphone en vragen uit de postzak. Dit is Uitbrakken!

Een regenachtige maandag, Ger en Dennis zijn gaan schuilen in de kelder. Daar bespreken zij het laatste tech-nieuws onder het genot van een kopje koffie. Google, Fairphone en vragen uit de postzak. Dit is Uitbrakken!

Deze week houdt Google zijn jaarlijkse ontwikkelaarscongres Google I/O. Vorig jaar doken skydivers live de persconferentie binnen om Google Glass te introduceren en als we dit jaar de helft van dat spektakel krijgen, dan nog wordt het een interessante week. Wat verwachten we? Een vernieuwde versie van Android Jelly Bean. Dus geen 5.0 Key Lime Pie. Ook gaan er geruchten over een nieuwe 7,7 inch Nexus tablet, een Nexus 5 smartphone en een 4G versie van de huidige Nexus 4.

Daarnaast zijn er aanwijzingen dat Google Now naar de desktop komt. We kennen de 'intelligente zoekassistent' van Android en iOS smartphones, maar binnenkort werkt het wellicht ook in je browser. Het idee is dat de homepage ban Google, die witte met dat zoekvakje, vervangen wordt voor Google Now zodra je ingelogd bent. Dan krijg je dus ook op je laptop constant te zien hoe vr je van je werk verwijderd zit, en welk weer het op dat moment is. Poeh hee.

Er zijn weer prijzen! Vorige gooiden we een iPhone 5 hoesje en een Macbook Air sleeve van Mujjo in de tombola. Jullie stuurden foto's in en uit de hoge hoed kwamen Stefan Kroon en Giorgio Joziasse. Gefeliciteerd! Jullie ontvangen bericht.

We sluiten af met de beste telefoon ter wereld. Hij komt uit Amsterdam en is als het goed is deze week te bestellen. De Fairphone is 's werelds eerste telefoon die 'fair' is. De makers hebben veel energie gestoken in het zoeken van een tinmijn die niet bijdraagt aan ellende in Congo en een Chinese smartphonefabriek waar mensen met plezier werken. Het resultaat is een smartphone van 325 euro, met een 4,3 inch beeldscherm, quad-core processor en plaats voor twee simkaarten. Het toestel draait Android Jelly Bean. De skin komt van Kwame, maar kun je ook gewoon uitzetten, aldus Fairphone. We zijn heel benieuwd...

Deel dit bericht:
Tags