Volg ons
Koen Helder
Koen Helder
Redacteur

Sony combineert met VAIO's laptop en tablet

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

De laptop/tablet combinatie is er eentje die we tegenwoordig veel zien. Het gebruiksgemak van een tablet die je even op schoot neemt, in combinatie met de kracht van een laptop biedt dan ook het beste van twee werelden. En daar speelt Sony met de VAIO Tab 11 en Multiflip handig op in.

De productnamen verraden al een beetje het verschil tussen de twee apparaten. De Tab 11 doet het meest denken aan een 11” tablet met een toetsenbord, terwijl de Multiflip meer een laptop lijkt die dankzij een kantelbaar scherm op verschillende manieren is te gebruiken.

Tab 11
Veel mensen kopen tegenwoordig een los toetsenbordje bij hun tablet zodat je er wat makkelijker op kunt tekstverwerken. Bij de Tab 11 wordt die er standaard bijgeleverd. Het apparaat draait op Windows 8 en dat is in combinatie met een touchscreen natuurlijk heerlijk te bedienen. Het enige dat je daar nog inderdaad bij nodig hebt, is dat toetsenbordje dus. Laatstgenoemde wordt ook opgeladen wanneer de twee dichtgeklapt worden meegenomen. Maar wanneer het geheel wordt opengeklapt kunnen de twee onderdelen alleen apart van elkaar worden neergezet. En daar moet natuurlijk wel de ruimte en gelegenheid voor zijn.

Multiflip
De multiflip lijkt op het eerste oog meer op de doorsnee tablet. Omdat het scherm gedraaid kan worden binnen het frame waarmee het wordt omhuld, zijn er eigenlijk drie standen waarin het gebruikt kan worden. Als laptop (open geklapt), als tablet (gedraaid en dichtgeklapt) en in de presenteerstand (gedraaid en opengeklapt). Nu zal die laatste stand wellicht voor de zakelijk gebruiker het meest interessant zijn, maar zijn de andere twee standen voor iedereen geschikt.

Deze herfst
De twee producten verschijnen nog deze herfst, waarschijnlijk ergens in september. De prijs van de Multiflip zit rond de €1300,-, maar die kan nog oplopen, afhankelijk van de processor en grootte van het scherm. Wat de Tab 11 gaat kosten is niet bekend, maar wanneer Sony de prijs van het apparaat laag weet te houden vinden zij misschien niet alleen potentiële kopers in de consument die een laptop wilt, maar wellicht ook in de consument die op zoek is naar een tablet waarop makkelijk kunt tekstverwerken dankzij het toetsenbord.