Eelko Wester
Eelko Wester
Redacteur

Samsung Motion Sync M70 stofzuiger trekt de aandacht

Door: Eelko Wester | 13 september 2013 15:21

Stofzuigen behoort tot de top 3 van meest vervelende klussen in huis. Tenminste, dat heeft fabrikant Samsung door een heus onderzoeksbureau laten onderzoeken. En daar heeft Samsung wat op gevonden: de Motion Sync M70. Een stofzuiger die niet omvalt en een goede wegligging heeft. Dat willen we wel eens zien. Tijdens de IFA in Berlijn mochten we de M70 testen door ermee te kegelen.

Stofzuigen behoort tot de top 3 van meest vervelende klussen in huis. Tenminste, dat heeft fabrikant Samsung door een heus onderzoeksbureau laten onderzoeken. En daar heeft Samsung wat op gevonden: de Motion Sync M70. Een stofzuiger die niet omvalt en een goede wegligging heeft. Dat willen we wel eens zien. Tijdens de IFA in Berlijn mochten we ermee kegelen.

Het was een opmerkelijk gezicht op de vloer van de reusachtige Samsung stand. Terwijl verschillende vertegenwoordigers en medewerkers van Samsung bewonderd naar de nieuwe apparaten keken of nog druk bezig waren met opbouwen van de stand, slingerde onze presentator Koen Helder een Samsung stofzuiger richting een stel kegels. De helft gooide hij om.

Tijdens het vervolg van de consumentenelektronicabeurs in Duitsland zal dat kunststukje nog duizenden keren zijn herhaald. Je moet wat als fabrikant om aandacht te krijgen voor een stofzuiger. "Een stofzuiger is niet bepaald sexy", erkende de woordvoerster van Samsung. Getuige het aantal mensen dat tijdens de persdag een worp waagde, slaagde de missie om aandacht te trekken.

Dyson is boos
Samsung heeft overigens reeds de volledige aandacht van concurrent Dyson. Oprichter en eigenaar James Dyson vindt dat Samsung een octrooi heeft geschonden uit het stuurmechanisme van Dyson. Dyson zou Samsung voor de Engelse rechtbank hebben gedaagd. Of Samsung daarvan onder de indruk is, vragen wij ons af, gezien de oorlog die de Koreanen al jarenlang voeren met Apple.

Motion Sync
Als die techniek is gekopieerd, dan heeft Samsung het in ieder geval goed gedaan, want de Samsung Motion Sync M70 was tijdens het kegelen niet om te krijgen. Vermoedelijk gaat dat met stofzuigen zelf ook niet snel lukken. Andere sterke punten van de M70 zijn volgens Samsung de gemakkelijk te openen stofbak, de stofsensor en een stofzuigerslang die op de stang is gemonteerd en waarmee je de zuigkracht kunt instellen.

Preview Samsung Motion Sync
Reden genoeg voor onze Koen om de beursvloer van de Samsungstand te stofzuigen. Bekijk hieronder zijn verrichtingen in de video preview:

 

Deel dit bericht:
Tags