Volg ons
Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Samsungs Series 5 maakt 'ultra' een stuk betaalbaarder

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

Als er binnen de consumentenelektronica een productgroep populair dreigt te worden, kun je er donder op zeggen dat Samsung haantje de voorste is. Met Ultrabooks is het niet anders. De dunne, lichte maar krachtige laptops trokken vorige maand op de CES alle aandacht. Samsung had vervolgens niet lang nodig om de Series 5 ULTRA in de Nederlandse winkels te krijgen.

Een Samsung presentatie is niet compleet zonder BN-ers waarvan je zegt: "Wie is dat ook alweer?" Dus beklom die ene van die show en die andere van dat ding op tv het podium om Samsungs Ultrabook aan te prijzen. Ze zijn er dol op. En het moet gezegd worden. De Samsung Series 5 ULTRA ziet er veelbelovend uit. Strak in het aluminium, uiterst draagbaar maar naar verluid zonder concessies te doen op de prestaties. Qua prijs zit hij in ieder geval dik onder zijn directe concurrenten. Waar de Asus Zenbook en de Macbook Air ruim over de duizend euro heen gaan, is de adviesprijs van de Samsung Series 5 Ultrabook 'slechts' 849,- euro. Waar dóen ze het van

"Dus beklom die ene van die show en die andere van dat ding op tv het podium om Samsungs ultrabook aan te prijzen"

  • De Samsung Series 5 ULTRA heeft geen razendsnelle maar schreeuwend dure SSD als opslag, zoals dure ultrabooks wel hebben. Er zit een 'ouderwetse' harde schijf in. Daar kun je wel 500GB aan data op kwijt. Doordat Samsung een kleine SSD heeft toegevoegd van 16GB start het apparaat wel binnen 20 seconden op en is hij in 2 seconden uit de slaapstand.
  • Geen dure, krachtige Core i7 processor voor Samsung, zoals in de Zenbook wel zit. De Series 5 ULTRA doet het met een Core i5 processor. Voordeliger, en krachtig genoeg voor de meeste gebruikers.
  • Waar we blij van worden: Samsung houdt net als wij niet van spiegelende beeldschermen. Net als in de Samsung Series 9 laptop heeft deze ultrabook dus een heel helder beeldscherm met matte afwerking.
  • Gelukkig is er niet bezuinigd op aansluitingen, vaak een heikel punt bij ultrabooks. Drie usb-poorten, hdmi, ethernet en een geheugenkaart lezer zijn aanwezig. De variant met een 14 inch beeldscherm, die helaas niet bij de presentatie aanwezig was, heeft zelfs een DVD-speler aan boord.
  • Samsung zegt dat de accu 'een dag meegaat zonder op te laden'. Maar Samsung zegt óók dat de accu het 6,4 uur lang vol houdt. Ze draaien schijnbaar korte dagen bij de Koreaanse fabrikant.Nokia 700

Specificaties Samsung Series 5 ULTRA

Formaat: 110x50,7x9,7 millimeter
Gewicht: 96 gram
Beeldscherm: 13.3 inch
Resolutie: 1366x768 pixels
Geheugen: 500GB opslag, 4GB werkgeheugen, 16GB SSD
OS: Windows 7
Processor: 1,6Ghz Intel® Core™ i5-2467M Processor
Draadloos: Wifi, WiDi, Bluetooth
Aansluitingen: 3x USB, hdmi, ethernet, 4x1 kaartlezer
Accu: 4 Cell Li-Po batterij

Samsung Series 5 ULTRA kopen?
Vandaag gelanceerd, direct in de winkels. 'Snel schakelen' noemen ze dat zelf. Je kunt de Samsung Series 5 ultrabook dus al kopen. De variant met 13,3 inch beeldscherm is te koop vanaf 849,- euro. Zodra er een exemplaar wat langer beschikbaar is, gaan we wat dieper in op de prestaties van het apparaat in een uitgebreide videoreview van de Samsung Series 5 ULTRA.

De Samsung Series 5 ULTRA is plat, aluminium en ziet er zo op het eerste gezicht fraai uit.

Samsung Series 5 ULTRA video preview

Gerelateerde berichten
Nieuwsoverzicht