Eelko Wester
Eelko Wester
Redacteur

HTC One M8 opvolger van winnaar BesteProductAwards

Door: Eelko Wester | 25 maart 2014 22:09

HTC heeft de opvolger gepresenteerd van de HTC One, de winnaar van de BesteProductAwards 2013. Het toestel luistert naar bijna dezelfde naam: HTC One M8. Opmerkelijkste kenmerken: gemaakt uit een stuk aluminium en voorzien van een camera met een dubbele lens om selfies met scherpte diepte te maken. 

HTC heeft de opvolger gepresenteerd van de HTC One, de winnaar van de BesteProductAwards 2013. Het toestel luistert naar bijna dezelfde naam: HTC One M8. Opmerkelijkste kenmerken: gemaakt uit een stuk aluminium en voorzien van een camera met een dubbele lens om selfies met scherpte-diepte te maken. 

De HTC One M8 heeft een zware taak als opvolger van de HTC One, aangezien dit het meest succesvolle toestel van 2013 was. De HTC One M8 kan op papier wel met die druk omgaan. De specificaties zijn indrukwekkend van dit toestel dat vanzelfsprekend op de nieuwste versie van besturingssysteem Android draait (4.4 KitKat). Het scherm is met 5 inch iets groter dan de HTC One. En natuurlijk heeft ook de M8 de alom geroemde speakers aan de voorkant, die net iets beter moeten zijn.

 Camera
 Meest opvallend aan de HTC One M8 is de dubbele camera aan de achterkant. De ene camera heeft 4 megapixels (bij HTC Ultrapixels genoemd) en de andere 2 megapixels. Die tweede camera functioneert als diepte-sensor. Dit biedt tal van toffe mogelijkheden om bijvoorbeeld later foto scherp te stellen of diepte te geven aan een selfie. Wie wil dat nu niet. 

 

HTC One M8 kopen
Als je de HTC One M8 wil kopen, hoef je niet lang te wachten. Hij ligt komende maand al in de winkel. En voor wie naar Amerika gaat: daar is hij nu al verkrijgbaar. HTC biedt de smartphone aan in twee kleuren: Gunmetal Grey en Glacial Silver. Het toestel heeft een adviesprijs van 699 euro en moet de concurrentie aangaan met de nieuwe Samsung Galaxy S5,Sony Xperia Z2 en de Apple iPhone 5S.

Deel dit bericht:
Tags