Koen Helder
Koen Helder
Redacteur

LG lanceert grotendeels gelekte G3 officieel

Door: Koen Helder | 28 mei 2014 14:00

LG presenteerde dinsdagavond in Londen haar nieuwe smartphone aan het grote publiek. Een nieuw vlaggenschip in de vorm van de LG G3. Normaal gesproken blijft in aanloop naar zo’n lancering het meeste over een smartphone in nevelen gehuld, maar nu wisten we op voorhand eigenlijk al precies wat er getoond zou worden. De vraag was vooraf dan ook niet wat we te zien zouden krijgen, maar meer of LG ondanks alle gelekte informatie ons toch nog een beetje kon verrassen.

Gisteren presenteerde LG in Londen haar nieuwe smartphone aan het grote publiek. Een nieuw vlaggenschip in de vorm van de LG G3. Normaal gesproken blijft in aanloop naar zo’n lancering het meeste over een smartphone in nevelen gehuld, maar nu wisten we op voorhand eigenlijk al precies wat er getoond zou worden. De vraag was vooraf dan ook niet wat we te zien zouden krijgen, maar meer of LG ondanks alle gelekte informatie ons toch nog een beetje kon verrassen.

 

Londen
Maar voor het zover was, leek überhaupt in Londen komen nog een hele opgave. Of ik een stanleymes had meegenomen, vroeg de Schipholbeveiliging mij met serieuze blik. Geschrokken zei ik van niet en nadat mijn tas drie keer door de scan was geweest en vervolgens ook mijn apparatuur afzonderlijk net zo vaak, bleek dat een onderdeel van mijn microfoon de boosdoener was.

Enfin, hup het vliegtuig in waar we vanwege drukte op de landingsbaan voor het landen eerst een paar keer om de eigen as moesten draaien, om vervolgens onverwachts bij de bagageband te belanden, omdat onze concullega’s van Tweakers als enige het verzoek om alleen handbagage mee te nemen hadden genegeerd. Het mocht de pret allerminst drukken, want na een uitermate goed geregelde lunch bestaande uit de beste gnocci die ik ooit at en een glas wijn dat maar niet leeg raakte, begaven we ons richting Battersea Park voor de lancering van de G3.

Simplicity
Zoals het een goede lancering betaamt bestond deze uit meerdere presentatoren waaronder een gebrekkig Engels sprekende Koreaan. Zij benadrukten tijdens de presentatie allemaal echter één en hetzelfde ding. Simplicity! De slogan voor de G3 is immers: Simple is the new smart. LG heeft alles in het werk gezet om de gebruikservaring voor ons smartphonegebruikers zo makkelijk mogelijk te maken. Geen omslachtige handelingen en ingewikkelde functies, maar toegankelijkheid en gebruiksgemak.

Plat
Zo moet de vernieuwde interface voor meer overzichtelijkheid zorgen dankzij de ‘platte’ opmaak. We zagen Samsung eerder hetzelfde doen in de Galaxy S5 en bovendien met verve. Het is een duidelijke trend in de techwereld die richting het einde van 2013 een beetje te zijn lijkt ingezet en LG gaat hier nu vrolijk in mee. Het toestel neemt je tevens het denken een beetje uit handen. Regent het en sta jij op het punt het huis te verlaten, dan herinnert de G3 je eraan dat het wellicht een goed idee is om een paraplu mee te nemen. Wijsneus.

Laser autofocus
Ook de camera aan de voorkant begrijpt dat jij een selfie wil maken als je je vuist balt. En om ervoor te zorgen dat jij geen fotomomentje mist, hoef je niet langer eerst op het scherm te drukken om je punt van focus te bepalen om vervolgens af te drukken, maar doet het toestel dat bij eerstgenoemde handeling meteen. Die 13 megapixel camera presteerde overigens behoorlijk goed met heldere en scherpe foto’s. Volgens LG zouden foto’s overigens nu altijd scherp moeten zijn dankzij verbeterde stabilisatie en laser autofocus in het toestel. Via deze techniek kan sneller dan ooit (0,276 seconden) worden scherp gesteld en afgedrukt en daar lijkt voorlopig niks aan te zijn gelogen.

QHD scherm
Grootste attractie van de G3 moet overigens het 5,5 inch beeldscherm zijn. Het is de eerste smartphone met een scherm van deze resolutie. Dat het er allemaal mooi en helder uit zag, kunnen we beamen, maar tegelijkertijd hebben we nog te weinig vergelijkingsmateriaal om te bepalen of het inderdaad de grote vooruitgang is die LG belooft. Lovenswaardig is wel de manier waarop LG alle randen om het scherm weer zo klein mogelijk heeft gehouden. Het toestel is flink aan de maat, maar het is bijvoorbeeld niet langer dan de HTC One M8, hoewel het scherm wel een halve inch groter is.

Rooskleurig
De G3 is verder uitgerust met een 2,5 GHz quadcore processor en 3GB aan RAM geheugen. Een rap beestje dus. Via knock on code kun je je toestel beveiligen, het toetsenbord valt tijdens het typen te vergroten voor degene met dikke duimen en dankzij de 3000 mAh batterij moet het apparaat gerust een dagje of twee mee gaan. Dat laatste ook omdat het toestel automatisch regelt wanneer het bij het weergeven van foto’s en video’s op dat QHD scherm meer of minder kracht daarvoor moet gebruiken. LG lijkt daarmee op het eerste gezicht aan praktisch alles te hebben gedacht en de G3 gaat daarmee een rooskleurige toekomst tegemoet.

Te meer, omdat volgens geruchten deze smartphone binnen zes weken voor een prijs van rond de €550,- in de winkel ligt. Of we onze eigen woorden straks mogen onderstrepen zal uiteindelijk blijken uit de review.

Deel dit bericht:
Tags