Eelko Wester
Eelko Wester
Redacteur

Cadeautips: Top 10 minder bekende topproducten van 2014

Door: Eelko Wester | 16 december 2014 10:02

Bij de BesteProductAwards won de Nest Thermostat voor de Apple iPad Air 2 en de Apple iPhone 6. Maar de Nederlandse experts tipten ons nog tientallen andere topproducten uit 2014. Wij onthullen de top 10 van minder bekende producten die het waard zijn om te geven met kerst of om je eindejaarsbonus aan te spenderen.

Bij de BesteProductAwards won de Nest Thermostat voor de Apple iPad Air 2 en de Apple iPhone 6. Maar de Nederlandse experts tipten ons nog tientallen andere topproducten uit 2014. Wij onthullen de top 10 van minder bekende producten die het waard zijn om te geven met kerst of om je eindejaarsbonus aan te spenderen.

  1. Kobo Aura H20 - – Boeken lezen in het water
    Tip voor als er nog bomen moeten worden gekapt, omdat jij een boek wil lezen: koop een e-reader. En voor de prijs van een papieren boek of negen koop je de beste e-reader van dit moment: de Kobo Aura H20. Bart Frouws, die ze testte voor BesteProduct.nl: "Dankzij het fantastische scherm en waterbestendigheid de Rolls-Royce onder de e-readers." Dat in bad lezen moet je eens proberen met een ‘echt’ boek...
  2. Sony SBH80 - – De enige bluetooth koptelefoon
    Xander Hoose van technikPR weet het zeker na het testen van diverse koptelefoons: Dit is de enige fatsoenlijke oplossing voor wie draadloze in-ears zoekt. Het is een bluetooth koptelefoon met een goede accuduur, prettige bediening en vooral uitstekende geluidskwaliteit.
  3. Archos Beany - – Muts met een hoofdtelefoon
    Met deze muts op ga je zeker scoren. De Archos Beany is namelijk een muts met een koptelefoon. Een vinding kan zo simpel zijn, stelt Dennis de Vries van Draadbreuk.nl: "Naai gewoon oordoppen in een muts. Dubbel nuttig, en je loopt tenminste niet voor paal. Meer van dit soort ideeën a.u.b.!".
    Waarschijnlijk lopen ze bij Draadbreuk.nl allemaal met zo’n muts, want ook Ger de Gram en Bart Frouws tippen de Archos Beany. "Briljant in al zijn eenvoud." Die leggen we onder de kerstboom!
  4. PS Audio Sprout – Serieuze hifi voor de normale mens
    Serieus muziek luisteren komt helemaal in. Dat je dan een paar fatsoenlijke boxen moet kopen, is de meeste mensen wel helder. Maar nog veel belangrijker is een versterker die de speakers aanstuurt. Jaap Veenstra van Alpha Audio tipte ons de PS Audio Sprout. "Klein, compleet, zéér muzikaal en ook nog scherp geprijsd. Deze all-in-one laat de normale mens heel gunstig kennismaken met serieuze Hifi", zegt Jaap. En hij kan het weten, want hij heeft een getraind oor voor alles dat zich high-end noemt.
  5. NETGEAR AC1900 – Deze router moet je dus kopen
    Snel draadloos internet willen we allemaal. En thuis moet dat helemaal top zijn. Een router speelt daarbij een cruciale rol. Maar welke moet je nemen? Voor de leek is er geen beginnen aan om dat uit te zoeken. Jeroen Boer van Computer!Totaal testte de Netgear AC1900 Nighthawk Smart WiFi Router R7000 en concludeerde: "De door mij best geteste router van 2014. Je brengt je netwerk dankzij AC bij de tijd, terwijl de prestaties van 802.11n ook uitstekend zijn." We begrijpen hem niet helemaal, maar we vertrouwen Jeroen en zouden hem blind kopen.
  6. B&O Beoplay A2 – Toffe, betaalbare draadloze speaker
    Bang en Olufsen, wie heeft er nog nooit kwijlend voor bij een vitrine gestaan. Tot je het prijskaartje ziet, want dan wordt het vaak droog in je mond. Nick Kiran van AppelStijl werd echter verrast door de B&O Beoplay A2: "Op de valreep kwam B&O met een nieuwe draadloze speaker. 24 uur batterij, goed geluid, typisch B&O design en iets heel verrassends: een relatief concurrerende prijs. Wat niet heel vreemd is voor de markt, maar wel voor de Denen."
  7. Philips M1X-DJ – Mixen als Armin van Buuren
    De Nederlandse DJ’s genieten wereldfaam. Dat is echter niet voor iedereen weggelegd. Met de Philips M1X-DJ kom je een eind: "Het is een uit de kluiten gewassen dj-speaker. Je knalt er een iPad aan met de app Djay 2 en je kunt live muziek draaien! Man, als ware ik een DJ knalde ik de ene plaat na de andere erin met nog een goed geluid ook. En de bediening werkt ook nog eens snel."
  8. Panasonic DMC-LX100 – Volwassen compactcamera
    Plaatje schieten in en om het huis doen we met onze smartphone. Maar de liefhebber wil meer, maar torst het liefst geen grote camera en lenzen met zich mee. Raymond Harper van Fotografie.blog.nl tipt voor die liefhebber deze Panasonic DMC-LX100. "Een echt volwassen edelcompactcamera met een hoogwaardig lichtsterk objectief en een grote sensor."
  9. Soba Blue Lounge – Einde aan kabelchaos
    Wij hadden nog nooit van Soba Blue Lounge gehoord, maar na een tip van de jongens van Tech45 vergeten we die naam nooit meer. Soba Blue Lounge doet aan kabelmanagement, dat is een mooi woord voor het voorkomen van kabelchaos. Soba Blue Lounge maakt systemen om een einde te maken aan de bende van kabels die je nu achter je computer aantreft. Echt briljant.
  10. Sony W6-televisie – Gewoon goed én goedkoop
    Sony Bravia KDL-40W605 - Led-tv - 40 inch - Full HD - Smart tv Als we televisies testen zien we het liefst 4K of of LG Oled (oh wat lekker), maar als we thuis een scherm moeten aanschaffen, letten we natuurlijk op de kleintjes. Wij hebben dan gelukkig Bas Waarts, onze televisie-reviewer bij BesteProduct. Kritisch op kwaliteit, maar ook op de prijs. Hij adviseert de Sony W6 LED-tv aan te schaffen. "Beste producten zijn vaak luxe en duur. Niets van dat alles bij de W6-tv van Sony. Gewoonweg een heel goede smart-tv voor een prijs die binnen ieders bereik ligt. Op veel vlakken een bovengemiddelde score voor een alledaags product." Je hoeft zelf alleen nog maar de diameter te bepalen.
Deel dit bericht:
Tags