Koen Helder
Koen Helder
Redacteur

Ook HTC zet in op fitness en virtual reality

Door: Koen Helder | 1 maart 2015 16:39

Behalve een nieuwe smartphone, HTC One M9,toonde HTC tijdens haar persconferentie op het MWC nog twee producten. De eerste wearable van het bedrijf in de vorm van een fitnesstracker, genaamd HTC Grip, en virtual reality bril HTC Vive.

Naast een nieuwe smartphone, One M9,toonde HTC tijdens haar persconferentie op het MWC nog twee producten. De eerste wearable van het bedrijf in de vorm van een fitnesstracker, genaamd HTC Grip, en virtual reality bril HTC Vive.

HTC GripHTC Grip
De HTC Grip is een fitnesstracker die HTC in samenwerking met sportkledingfabrikant Under Armour heeft ontwikkeld. Het apparaat is voorzien van een g-sensor, gyroscoop, kompas en GPS. Volgens HTC is de Grip geschikt voor de serieuze atleet. Met de vier verschillende sensoren kan het apparaat in ieder geval veel voor je bijhouden.

De Grip is voorzien van een gebogen zwart-wit scherm waar tijdens het trainen advies op kan worden getoond. Opvallend is dat de draagbare gadget van HTC zowel aan Android als iOS apparaten kan worden gekoppeld. Zodoende kan het ook dienen als verlengstuk van je smartphone waar meldingen op bekeken kunnen worden.

De Grip komt beschikbaar in drie verschillende formaten en in de kleuren ‘deep-teal’ en ‘lime’. Deze lente moet het apparaat nog in de winkel liggen.

HTC Vive
Waar een nieuwe telefoon en wearable in de lijn der verwachting lagen, kwam de aankondiging van virtual reality bril Vive als een verrassing. HTC en gamebedrijf Valve sloegen voor dit project de handen ineen. De bril is voorzien van twee schermen met een resolutie van 1200 x 1080 pixels. Door een ververs frequentie van negentig frames per seconden zegt HTC schokkerige beelden te elimineren. De twee schermen vullen het gehele gezichtsveld van de gebruiker en geeft in 360 graden beelden weer. Omdat de headset ook is uitgerust met een gyroscoop, snelheidsmeter en positiesensor, worden niet alleen de bewegingen van het hoofd van de gebruiker geregistreerd, maar kan er eveneens vrij worden rondbewogen. Dat is volgens HTC mogelijk in ruimtes tot vijf bij vijf meter. Ook komt er een controller beschikbaar waarmee het mogelijk is objecten in de virutele omgeving aan te raken. De controller werd niet getoond.

HTC Vive

Een developer kit van de HTC Vive komt in de lente al beschikbaar. Het grote publiek moet wachten tot het einde van het jaar.

Deel dit bericht:
Tags