Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Nintendo zuigt: maak kennis met Chiritorie

Door: Dennis de Vries | 10 augustus 2012 16:30

Ben je wel eens op zoek geweest naar een nieuwe stofzuiger, dan weet je dat fabrikanten als AEG, Electrolux, Bosch, Rowentha en Philips de lijst aanvoeren. Eén fabrikant ontbreekt daarin, namelijk....Nintendo! Wij wisten het ook niet, maar de games en console-producent heeft in een ver grijs verleden eens een stofzuiger gemaakt: de Chiritorie.

Mocht je wel eens op zoek zijn geweest naar een nieuwe stofzuiger, dan weet je dat fabrikanten als AEG, Electrolux, Rowentha, Bosch en Philips de ranglijst aanvoeren. Eén fabrikant ontbreekt daarin, namelijk....Nintendo! Wij wisten het ook niet, maar de games en console-producent heeft in een ver grijs verleden eens een stofzuiger gemaakt: de Chiritorie. 

De Chiritorie lijkt nog het meest op een Roomba stofzuigrobot in de vorm van een rode, rijdende paddestoel. Maar de afstandsbediening is het leukste. Waar de Roomba zelf stoïcijns zijn rondjes rijdt, kun je de Chiritorie helemaal zelf besturen. Nu dateert dit product uit 1979 en zuigt hij niet bepaald als een Dyson, maar wij zien een glansrijke toekomst voor dit product.

Als het Game Over is, is je huis weer aan kant

Een reïncarnatie zou, we noemen maar iets, Wii-sucks kunnen heten. Een stofzuiger-accessoire dat via de bekende WiiMote gamecontroller te bedienen is. Een cameraatje in het apparaat vertoont de huiskamer als speelveld op de televisie, de spelcomputer tovert er de uitdagingen bij. En als het Game Over is, is je huis weer aan kant. Briljant, al zeggen we het zelf.
In onderstaande video, compleet met nerveus muziekje, zie je de originele Chiritorie in actie.

Foto: Beformario.com

Deel dit bericht:
Tags