Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Het merkwaardige succes van de Galaxy Note

Door: Dennis de Vries | 16 augustus 2012 12:21

"Wie zit hier op te wachten?", vroegen we ons af toen Samsung de Galaxy Note presenteerde. Schijnbaar hebben er toch 10 miljoen mensen op de wereld op zitten wachten. Samsung maakte gisteren de verkoopcijfers bekend.

Je kunt er wel eens naast zitten. Toen we de Samsung Galaxy Note voor het eerst in handen hadden, vonden we het maar een vreemd ding. "Wie zit hier op te wachten?", vroegen we onszelf regelmatig hardop af. Schijnbaar hebben er toch 10 miljoen mensen op de wereld op zitten wachten. Samsung maakte gisteren, tijdens de Amerikaanse lancering van de Note 10.1, de verkoopcijfers bekend.

10 miljoen Notes dus. En dat terwijl het ons in de eerste instantie vlees noch vis leek. Kant noch wal. Met het 5,3 inch grote beeldscherm was het apparaat absurd veel forser dan de grootste smartphone. Maar daarnaast leek ook de tablet-ervaring die 7 inch-apparaten zo goed boden ook weer niet haalbaar. En dan was er nog dat pennetje.

Als we de geruchten moeten geloven staat er in de coulissen al een Galaxy Note 2 te trappelen

Toch konden we wel een beetje vermoeden dat de Note voor veel mensen interessant was. De videopreview, die we nog geen half uur na de lancering op de IFA opnamen, is inmiddels meer dan 750.000 keer bekeken op Youtube alleen al. En in de videoreview die daarop volgde sprak Ger van een groot, maar ook 'groots' apparaat, met een razendsnelle processor en een prachtig Super AMOLED+ scherm met een bijzonder hoge resolutie. En door het pennetje ideaal voor Draw Something, toen dat nog hip was.

IFA in Berlijn
Inmiddels is het apparaat 10 miljoen keer over de toonbank gegaan. De huidige verkoopprijs ligt rond de 450 euro. Enfin, reken zelf maar uit. Daarmee is de 'telefablet' overigens niet de grote cashcow van de Koreanen. De Samsung Galaxy S3 bereikte dat verkoopaantal al na twee maanden in de winkels te hebben gelegen. Inmiddels is de Note voorzien van een grote broer, de Galaxy Note 10.1. De review volgt snel. En als we de geruchten moeten geloven, staat er in de coulissen al een Galaxy Note 2 te trappelen, klaar om gepresenteerd te worden tijdens de IFA-elektronicabeurs in Berlijn aan het eind van de maand.

Van 28 augustus tot 1 september lopen wij daar ook rond met draaiende camera. Nieuwe Notes zullen we daar met het nodige respect benaderen.

Deel dit bericht:
Tags